Ο Valtteri Bottas επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Mercedes

Ο Valtteri Bottas επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Mercedes

Σύμφωνα με πληροφορίες, δοκίμασε θέση οδήγησης στο μονοθέσιο και είχε την πρώτη επαφή με τους μηχανικούς.

Οι πιθανότητες να πάρει ο Valtteri Bottas τη θέση του πρωταθλητή 2016, Nico Rosberg, στη Mercedes αυξήθηκαν καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο Φιλανδός οδηγός επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ομάδας πριν τα Χριστούγεννα.

Αυτό αποκάλυψαν πηγές στο Motorsport.com.

Έγινε γνωστό ότι ο Bottas δοκίμασε το κόκπιτ του μονοθεσίου του 2017 με στόχο να βρει την κατάλληλη θέση οδήγησης. Επίσης έκανε τις πρώτες τεχνικές προετοιμασίες με τους μηχανικούς, με τους οποίους είναι πιθανό να συνεργαστεί τη χρονιά που έρχεται.

Δεν είναι βέβαιο ακόμη ότι ο Bottas υπέγραψε τελικό συμβόλαιο μετεγγραφής του στη Mercedes.

Η ομάδα ξεκαθάρισε πριν λίγο καιρό ότι δεν θα ανακοινωθεί ο team-mate του Lewis Hamilton για το 2017 πριν μπει η νέα χρονιά.

Ο Bottas εμφανίστηκε ως φαβορί για τη θέση στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά η Williams ήταν απρόθυμη να τον αποδεσμεύσει χωρίς την εγγύηση ενός έμπειρου αντικαταστάτη, που θα καλύψει τις αδυναμίες του άπειρου πρωταθλητή Ευρωπαϊκής Formula 3, Lance Stroll.

Το εμπόδιο αυτό παραμερίστηκε όταν ο Felipe Massa πληροφόρησε την ομάδα ότι θα δεχόταν να αγωνιστεί για μία χρονιά ακόμη, παρότι είχε ανακοινώσει την οριστική αποχώρησή του από την F1, πριν το Βραζιλιάνικο GP.

Πιθανότατα η επιβεβαίωση της συμφωνίας Bottas-Mercedes θα καθυστερήσει έως ότου μπουν στη θέση τους τα άλλα κομμάτια του παζλ που δημιουργήθηκε με την αποχώρηση του Rosberg.

Αυτό σημαίνει ότι πρώτα πρέπει να υπογραφεί η επαναπρόσληψη του Massa και να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ της Sauber και του εφεδρικού οδηγού της Mercedes, Pascal Wehrlein.

Ο νεαρός Γερμανός ήταν υποψήφιος για τη θέση του Rosberg, αλλά η ομάδα έκρινε ότι δεν είχε αρκετή εμπειρία για να αντέξει την πίεση μιας εν δυνάμει διεκδίκησης του παγκόσμιου τίτλου.

Αν τελικά ολοκληρωθούν οι συμφωνίες των Bottas, Massa και Wehrlein με τις Mercedes, Williams και Sauber αντίστοιχα, θα παραμείνουν ακόμη δύο κενές θέσεις στην ομάδα της Manor.

H ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ F1 ΓΙΑ ΤΟ 2017

Mercedes: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Red Bull: Daniel Ricciardo, Max Verstappen
Ferrari: Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen
Force India: Sergio Perez, Esteban Ocon
Williams: Felipe Massa, Lance Stroll
McLaren: Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne
Toro Rosso: Carlos Sainz Jr, Daniil Kvyat
Haas: Romain Grosjean, Kevin Magnussen
Renault: Nico Hulkenberg, Jolyon Palmer
Sauber: Pascal Wehrlein, Marcus Ericsson
Manor: Δ.Α., Δ.Α.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube