Scoop: Audi e-tron Sportback [video]

Scoop: Audi e-tron Sportback [video]

Το Audi e-tron Sportback βιντεοσκοπήθηκε σε κίνηση στην ταράτσα ενός κτιρίου, αλλά τι έκανε άραγε εκεί;

Το Audi e-tron Sportback που έκλεψε τα φώτα τις δημοσιότητας στο Auto Shanghai 2017, γι’ αυτό το λίγο χρόνο που αναλογεί σε ένα πρωτότυπο σε μια έκθεση, ενεφανίσθη αιφνιδιαστικά στην ταράτσα ενός κτιρίου στο Αμβούργο.

Το μόνο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα είχε χρησιμότητα η παρουσίας του στα πάτρια εδάφη θα ήταν κάποια διαφημιστική καμπάνια της Audi. Όπως αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη σε billboard στο Βερολίνο, με πρωταγωνιστή το e-tron Sportback και τίτλο-τρολ «Have-Musk»

Το video τράβηξε κάποιος από διπλανό, ψηλότερο κτίριο και δείχνει το e-tron Sportback να κινείται σιωπηλά πάνω στους τεράστιους τροχούς των 23”. Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με άλλα πρωτότυπα, ετούτο εδώ δείχνει πλήρως λειτουργικό, αλλά περισσότερο εντυπωσιάζει με την όψη του, ειδικά με αυτή την έντονα οπισθοκλινή οροφή.

Όσον αφορά το μοντέλο παραγωγής, αυτό αναμένεται να πάρει τελική μορφή το 2019, αν πιστέψουμε τις φήμες που κυκλοφόρησαν με το λανσάρισμα του πρωτοτύπου στη Shanghai. Και αν ισχύει, σημαίνει ότι θα βγει στην αγορά ένα χρόνο ύστερα από το λανσάρισμα του e-tron quattro (που βλέπετε στις φωτό από κάτω), υπό τη μορφή ενός αμιγώς ηλεκτρικού SUV κουπέ.

 

Τώρα όσον αφορά τη τοποθέτησή του στην αγορά, θα έρθει αντιμέτωπο με το Tesla Model X, παρότι δείχνει πιο σπορ, μιας και είναι πιο κοντό, στενότερο και σημαντικά πιο χαμηλό από το αμερικανικό μοντέλο. Πάντως, η Audi στην Ευρώπη φανταζόμαστε ότι θα ήθελε να τοποθετηθεί κυρίως απέναντι στην Jaguar i-Pace. Όσον αφορά το σύστημα κίνησης, το πρωτότυπο e-tron Sportback διαθέτει ηλεκτρομοτέρ με 430 άλογα που ανεβαίνει στα 500 στη ρύθμιση «Boost». Ισχύς που το καθιστά ικανό, σύμφωνα με το Ingolstadt, να γράφει 4,5” στο σπριντ των 0-100 km/h, ενώ η συστοιχία των μπαταριών των 95kWh του εξασφαλίζει κατά NEDC αυτονομία 500 km. Βέβαια, θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά για να μάθουμε πόσο θα διαφοροποιηθούν και ποιες θα είναι οι τελικές προδιαγραφές του μοντέλου παραγωγής.

Το στάνταρ e-tron quattro βρίσκεται στη φάση των προ-παραγγελιών για χώρες όπως η Νορβηγία, δίνοντας στην Audi προκαταβολή 2.600 ευρώ. Βέβαια, ακόμη η τελική τιμή του δεν έχει προσδιοριστεί από την Audi, αλλά όπως καταλαβαίνεται το e-tron Sportback θα είναι πιο premium, πιο ειδικό, οπότε πιο ακριβό. Μια περίπτωση ανάλογη με αυτήν των Q8 και Q7 ή των Q4 και Q3.

[Πηγή Electrek]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube