Επίσημο: Στην παραγωγή εντός του 2019 το Audi Q4

Επίσημο: Στην παραγωγή εντός του 2019 το Audi Q4

Θα είναι εμπνευσμένο από το TT Offroad concept και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει και υβριδική έκδοση.

Στη ετήσια συνέντευξη Τύπου της, η Audi επιβεβαίωσε ότι το νέο της SUV με την ονομασία Q4 θα περάσει στην παραγωγή μέσα στο 2019.

Θα είναι μέλος της οικογένειας των Audi Q με ζυγό αριθμό στο όνομά τους, κάτι που τονίζει το σπορ προσανατολισμό τους.

Αν και δεν είναι βέβαιο, το πιθανότερο είναι ότι το νέο μοντέλο θα βασίζεται στη νέα γενιά του Q3 που θα είναι μεγαλύτερη από τη σημερινή. Οπότε τη βάση θα αποτελεί η πλατφόρμα MQB, ενώ πληροφορίες μέσα από την Audi κάνουν λόγο για συνολικό μήκος κοντά στα 4,5 m.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Audi Q2 1.6 TDI

Η σχεδίαση αναμένεται να έχει πολλά κοινά στοιχεία με το TT Offroad concept του 2014, το οποίο είδαμε στην έκθεση του Πεκίνου. Με άλλα λόγια το σήμα κατατεθέν του Q4 αναμένεται να είναι η κεκλιμένη γραμμή της οροφής, που θα δίνει κουπέ τόνο στο αμάξωμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Audi Q3 1.4 TFSI CoD 150 PS S tronic

Στο πεδίο των κινητήρων θα υπάρχει σε όλες του τις παραλλαγές ο νέος 1.500άρης TSI των 130 ή 150 ίππων, καθώς και όλοι οι υπόλοιποι βενζίνης και ντίζελ που γνωρίζουμε από τη σημερινή γκάμα της εταιρείας. Θα πρέπει επίσης να θεωρείται βέβαιη και η κορυφαία έκδοση RS με τον 5κύλινδρο TFSI των 2,5 lt που θα φτάνει τους 400 ίππους, όπως και στο πιο πρόσφατο RS3.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Ανανεωμένο Audi RS3 Sportback με 400 PS [video]

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις πωλήσεις του μοντέλου αναμένεται να έχει και η υβριδική έκδοση που είναι σχεδόν βέβαιη, η οποία πάντως δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα ποιο σύστημα θα χρησιμοποιεί.

Για την καμπίνα δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη πληροφορία, όμως θα πρέπει να θεωρούνται βέβαιη η ύπαρξη όλων των σύγχρονων τεχνολογιών που εξελίσσει η εταιρεία για τα αυτοκίνητά της επάνω στα πεδία της συνδεσιμότητας και του infotainment.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube