Model EXP: Έτσι θα ήταν ένα σούπερκαρ της Tesla

Model EXP: Έτσι θα ήταν ένα σούπερκαρ της Tesla

Ο Ισπανός σχεδιαστής Xabier Albizu προτείνει τη δική του εκδοχή για ένα ηλεκτρικό σούπερκαρ της Tesla, το οποίο βαφτίζει Model EXP.

Παρότι τα μοντέλα της Tesla προσφέρουν επιδόσεις καλύτερες από των περισσότερων συμβατικών σούπερκαρ, δεν παύουν να είναι οικογενειακά και όχι σπορ αυτοκίνητα.

Το μοναδικό σπορ μοντέλο της Tesla ήταν το πρώτο της, το Roadster, που βασιζόταν στο πλαίσιο της Lotus Elise. Μετά την κατάργησή του όμως η γκάμα της αμερικανικής εταιρίας αποτελείται από οικογενειακά μοντέλα, αφού τόσο τα υπάρχοντα Model S και Model X όσο και το επερχόμενο Model 3, έχουν… πάρα πολλές πόρτες για να μπορέσουν να εξιτάρουν τους φίλους των σπορ αυτοκινήτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Lancia Delta Integrale του 21ου αιώνα

Αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, και η Tesla να εισβάλει στην αγορά των supercars, φέρνοντας παραδοσιακούς κατασκευαστές όπως η Ferrari, η Lamborghini και η Porsche σε αντίστοιχα δύσκολη θέση όπως αυτή που έχει φέρει τώρα κάποια μοντέλα των Audi, BMW, Mercedes-Benz κ.λπ. Οι ιδέες που ίσως έχουν ήδη οι ίδιοι οι σχεδιαστές της φίρμας για κάτι τέτοιο δεν έχουν βγει παραέξω, όμως ανεξάρτητοι σχεδιαστές μπορούν να οραματίζονται ένα Tesla supercar όπως θέλουν.

Αυτό ακριβώς έκανε ο Ισπανός Xabier Albizu, σχεδιάζοντας το Tesla Model EXP. Τη δική του εκδοχή για ένα supercar με ένα ηλεκτρικό μοτέρ ανά τροχό, στο πρότυπο του Rimac Concept One. Η μάσκα της Tesla στο εμπρός μέρος κάνει σαφές ότι πρόκειται για μοντέλο της εταιρίας, όμως το υπόλοιπο αμάξωμα έχει δανειστεί στοιχεία από μοντέλα όπως η Bugatti Chiron και η Porsche 918 Spyder.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Tesla προσπερνά σε χρηματιστηριακή αξία τη Ford

Φυσικά, ο Albizu δεν μπήκε στον κόπο να αναφέρει υποθετικά νούμερα για την ισχύ και τις επιδόσεις του Model EXP, αφού κάτι τέτοιο δεν θα είχε κανένα νόημα. Ή μάλλον, ό,τι νούμερα κι αν ανακοίνωνε, στην πραγματικότητα ένα supercar της Tesla θα ήταν ακόμα πιο γρήγορο από αυτά, όπως μας έχει συνηθίσει αυτή η εταιρία…



[Πηγή Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube