Η Tesla προσπερνά σε χρηματιστηριακή αξία τη Ford

Η Tesla προσπερνά σε χρηματιστηριακή αξία τη Ford

Πριν ακόμη συμπληρωθούν 15 χρόνια από την ίδρυσή της, η Tesla γίνεται η 2η αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ, πίσω από τη General Motors.

Την περασμένη Δευτέρα η μετοχή της Tesla σημείωσε αύξηση 5,8%, ανεβάζοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας στα $48,2 δισ.

Αυτό το νούμερο τη φέρνει εμπρός από τη Ford στη σχετική κατάταξη των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, με διαφορά $3,1 δισ., και πολύ κοντά στη General Motors, Που βρίσκεται στην 1η θέση με αξία $51 δισ. Η άνοδος της τιμής της μετοχής ήρθε μια μέρα μετά την ανακοίνωση της παράδοσης 25.000 αυτοκινήτων της εταιρίας το 1ο 3μηνο του έτους, αριθμό που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών της αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Ford αγόρασε ένα από τα πρώτα Tesla Model X [video]

Με αυτή την εξέλιξη, ο Elon Musk βρήκε την ευκαιρία να τρολάρει από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter όσους ήλπιζαν σε αποτυχία της Tesla –τουλάχιστον προσωρινή. Συγκεκριμένα έγραψε «Stormy weather in Shortville...», δηλαδή πως το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό στο χωριό των short sellers, ειρωνευόμενος όσους πούλησαν νωρίς-νωρίς μετοχές της εταιρίας περιμένοντας ότι θα έπεφτε η αξία τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κινέζοι αποκτούν το 5% της Tesla

Ο Ben Kallo, οικονομικός αναλυτής της εταιρίας Robert W. Baird & Co, σχολίασε: «Δεν ξέρω αν ο κόσμος θέλει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πάντως το ότι ο κόσμος θέλει Tesla είναι σίγουρο. Άνθρωποι που υπό άλλες συνθήκες θα αγόραζαν Porsche, τώρα αγοράζουν Tesla». Και οι πελάτες της εταιρίας αναμένεται να αυξηθούν πολύ περισσότερο όταν κυκλοφορήσει στην αγορά και το Tesla Model 3, το ερχόμενο καλοκαίρι.

[Πηγή: Bloomberg]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube