Χριστουγεννιάτικο σόου και βόλτες στον Άρη με το Tesla Model X [video]

Χριστουγεννιάτικο σόου και βόλτες στον Άρη με το Tesla Model X [video]

Το Tesla Model X εύχεται Χρόνια Πολλά με τα φώτα και τις πόρτες του να χορεύουν στον ρυθμό της μουσικής και το navi να σε πηγαίνει στον Άρη!

Η Tesla αναβαθμίζει συνεχώς τα μοντέλα της με software updates, τα οποία εκτός από τις απαραίτητες βελτιώσεις περιλαμβάνουν και ευχάριστες εκπλήξεις για τον ιδιοκτήτη τους.

Με την τελευταία αναβάθμιση στο λογισμικό του, το Tesla Model X απέκτησε δύο τέτοιες λειτουργίες. Εντελώς άχρηστες μεν, εντυπωσιακές δε. Κρατώντας για πέντε δευτερόλεπτα πατημένο το «T» που βρίσκεται στην κορυφή της οθόνης αφής, το αυτοκίνητο ζητάει από τον οδηγό να βάλει έναν κωδικό. Αν λοιπόν εκεί γράψεις Mars, το σύστημα πλοήγησης… αλλάζει πλανήτη, και πλέον δείχνει ότι βρίσκεσαι στην επιφάνεια του Άρη. Εννοείται βέβαια ότι πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα τι γίνεται γύρω σου, στον πραγματικό κόσμο, αφού πιθανότατα δεν κινείσαι σε μια απέραντη, κόκκινη έρημο αλλά σε έναν δρόμο με άλλα αυτοκίνητα, πεζούς και αμέτρητα εμπόδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το νέο Tesla Model S P100D κάνει 0-100 km/h σε 2,6”

Από την άλλη, ως κωδικό μπορείς να συμπληρώσεις τη λέξη Holiday. Τότε, το αυτοκίνητο σου ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει ένα φαντασμαγορικό σόου, το οποίο θα ξεκινήσει όταν βγεις από έξω, κλείσεις όλες τις πόρτες και πατήσεις το κουμπί του κλειδώματος στο τηλεχειριστήριο. Δηλώνει μάλιστα ότι πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος 1,8 m δίπλα και πάνω από το αυτοκίνητο. Κι αυτό γιατί στο σόου, εκτός από όλα τα φώτα του αυτοκινήτου, συμμετέχουν και οι ιδιαίτερες πόρτες του Model X.

Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής τραγουδιού από τον οδηγό, μέσα από κάποια λίστα χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Το Model X «χορεύει» αποκλειστικά στον ρυθμό του Wizards in Winter των Trans-Siberian Orchestra. Στο πρώτο από τα παρακάτω video μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται το σόου τη νύχτα, και στο δεύτερο την πλοήγηση στον Άρη και το σόου την ημέρα.

Η Tesla Motors είχε δείξει για πρώτη φορά τη δυνατότητα των αυτοκινήτων της να λειτουργούν και ως... φωτορυθμικά, με το παρακάτω video το οποίο είχε δημοσιεύσει τον Δεκέμβριο του 2015. Και από φέτος, αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε κάθε Model X που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο software update.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube