Η Τουρκία ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

Η Τουρκία ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

Η Τουρκία συνεχίζει τις επενδύσεις της στην αυτοκινητοβιομηχανία και τον Οκτώβριο θα παρουσιάσει το νέο, ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της.

Agrotech Joyce Car

Δυναμικά στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας θέλει να ενταχθεί η Τουρκία. Η γειτονική χώρα, όχι μόνο μετρά πολλά εργοστάσια υπερδυνάμεων της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής στα εδάφη της αλλά μέσω της Togg έφερε στην αγορά το πρώτο της μοντέλο πριν από περίπου ένα χρόνο.

Δεδομένου ότι η αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί έναν από τους βασικούς αιμοδότες της τουρκικής οικονομίας, οι γείτονες συνεχίζουν τις μεγάλες τους επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Agrotech Group, κάτοχος πλέον του 75% των μετοχών της Joyce Electric Vehicles Technologies, ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κινητήρων και μπαταριών αποκλειστικά στην Τουρκία.

Τον Οκτώβριο, η Τουρκία θα αποκαλύψει το VC3, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, με τιμή κοντα στις €20.500

Agrotech Joyce VC3

Το νέο, μικρό, 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο των Τούρκων αναμένεται να ανοίξει την αυλαία του στην εγχώρια αγορά τον Οκτώβριο, με την τιμή του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να αγγίζει τις 700.000 λίρες Τουρκία (€20.500 περίπου). Το VC3, όπως ονομάζεται το πρότζεκτ είναι ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, με μήκος 3,50 m, βάρος μόλις 805 kg και χωρητικότητα μπαταρίας 15 kWh. H εταιρεία δεν έχει μιλήσει για την αυτονομία του, η οποία όμως αναμένεται να είναι καθαρά αστική. Έδωσε όμως πληροφορίες για την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, που τερματίζει στα 100 km/h.

Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου. Παράλληλα, τα στελέχη της Agrotech αποκάλυψαν τα φιλόδοξα σχέδιά τους, δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους από την περίφημη Silicon Valley, στην Καλιφόρνια, όπου εδρεύουν παγκόσμιες εταιρείες κολοσσοί όπως η Apple, η Google, το Facebook και η Tesla.

 

 

Μάλιστα, η τουρκική φίρμα, εκτός από το VC3 αποκάλυψε ένα επαγγελματικό βαν, μήκους 4,86 m, με αυτονομία που φτάνει τα 302 km. Όσο για την τιμή του, αυτή ξεπερνά τις 1,199 εκατ. τουρκικές λίρες (σχεδόν €34.000 βάσει της τρέχουσας συναλλαγματικής ισοτιμίας).
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube