Ετοιμάζεται μοναδική Ferrari SP Arya, βασισμένη σε 599 GTO

Ετοιμάζεται μοναδική Ferrari SP Arya, βασισμένη σε 599 GTO

Το τμήμα Special Projects της Ferrari αναβιώνει την 599 GTO για τη δημιουργία ενός μοναδικού μοντέλου για έναν πολύ εκλεκτό της πελάτη.

Τα σχέδια της νέας Ferrari, που κατατέθηκαν προς κατοχύρωση στην αντίστοιχη κινεζική υπηρεσία, δείχνουν μια 599 GTO που εξωτερικά μοιάζει αρκετά με την F12 Berlinetta. Μετά την coupe Ferrari SP FFX, η ιταλική φίρμα αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι για τους καλούς πελάτες της είναι διατεθειμένη να κάνει πραγματικά τα πάντα...

Ο άνθρωπος που ζήτησε τις υπηρεσίες του τμήματος Special Projects της Ferrari αυτή τη φορά ήταν ο Cheerag Arya. Δισεκατομμυριούχος ινδικής καταγωγής 32 ετών, κάτοικος Dubai, και κάτοχος μεταξύ άλλων μιας νορμάλ 599 GTO, μιας 599 SA Aperta, μιας Enzo, μιας F40 και δε συμμαζεύεται. Φαίνεται όμως πως ενώ του άρεσε η εμφάνιση της νέας F12 Berlinetta προτιμούσε τις μεγαλύτερες διαστάσεις της 599, οπότε επεδίωξε αυτόν ακριβώς το συνδυασμό.



Το ότι η Ferrari SP Arya βασίζεται στην 599 είναι ξεκάθαρο από τις αναλογίες του αμαξώματος αλλά και το σχήμα της πόρτας. Πρόκειται μάλιστα για μια 599 GTO, με μόνες αλλαγές στα μηχανικά μέρη τη νέα εξάτμιση και τη διαφορετικά σεταρισμένη ανάρτηση. Κατά τα άλλα το εμπρός μέρος παραπέμπει σε F12 Berlinetta, με διαφορετικούς αεραγωγούς στο καπό, ενώ πίσω υπάρχουν στοιχεία από 599 XX, όπως τα μικρά πτερύγια στις πίσω κολόνες.



Οι σχεδιαστές της Ferrari είχαν ετοιμάσει 12 προτάσεις για τη μορφή της Ferrari SP Arya, και ο Cheerag Arya διάλεξε από καθεμιά τα στοιχεία που προτιμούσε για τη δημιουργία του τελικού σχεδίου. Περιμένουμε να δούμε κι εμείς το τελικό αποτέλεσμα πριν το τέλος του 2013, οπότε και αυτό το μοναδικό μοντέλο της Ferrari θα είναι έτοιμο.



[Πηγή: Car News China]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube