Επίσημη αποκάλυψη για τη Ferrari F12 TRS [video]

Επίσημη αποκάλυψη για τη Ferrari F12 TRS [video]

Το τελευταίο δημιούργημα του τμήματος Special Projects συμμετείχε στην εκδήλωση Ferrari Cavalcade στη Σικελία.

Αυτή η ανοιχτή εκδοχή της Ferrari F12 Berlinetta που φτιάχτηκε κατά παραγγελία κάποιου απαιτητικού πελάτη είναι και το ακριβότερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει φτιάξει ποτέ η ιταλική φίρμα.

Η σχεδίαση της Ferrari F12 TRS είναι επηρεασμένη από τη 250 Testa Rossa του 1957. Η γραμμή του παρμπρίζ συνεχίζεται στα πλαϊνά παράθυρα και οροφή δεν υπάρχει. Αν και είναι σαφές ότι πρόκειται για μια παραλλαγή της F12 Berlinetta, στην πράξη μάλλον μόνο τα εμπρός και πίσω φανάρια είναι δανεισμένα από εκείνη. Κάθε πάνελ του αμαξώματος φαίνεται διαφορετικό, ενώ ένα διάφανο κομμάτι στο καπό αφήνει ορατό τον κινητήρα. Το εσωτερικό είναι πιο εστιασμένο στη σπορ οδήγηση. Τα χειριστήρια του κλιματισμού είναι απλούστερα ενώ έχουν αφαιρεθεί εντελώς μεταξύ άλλων οι κεντρικοί αεραγωγοί του ταμπλό, το ηχοσύστημα και το ντουλαπάκι.

Σε επίπεδο μηχανικών μερών δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε σχέση με τη συμβατική F12 Berlinetta. Ο ατμοσφαιρικός V12 έχει χωρητικότητα 6,3 lt και αποδίδει 740 PS στις 8.250 rpm και 70,4 kgm στις 6.000 rpm. Μάλιστα η F12 TRS πρέπει να ζυγίζει και περίπου το ίδιο με τη Berlinetta, αφού η Ferrari ανακοινώνει ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις: 0-100 km/h σε 3,1’’ και 0-200 km/h σε 8,5’’. Σημαντική διαφοροποίηση εντοπίζεται αντίθετα στην... τιμή αγοράς. Η Ferrari δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά οι πληροφορίες θέλουν τον ασιάτη ιδιοκτήτη της μοναδικής F12 TRS να πλήρωσε περίπου €3 εκατ. για την απόκτησή της.



Το οδοιπορικό Ferrari Cavalcade, στο οποίο εμφανίστηκε επίσημα η F12 TRS, έχει σκοπό να γνωρίσει τις ομορφιές της Ιταλίας στους πιο εκλεκτούς πελάτες της Ferrari από όλο τον κόσμο. Φέτος πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Σικελίας από την Τετάρτη 18 ως την Κυριακή 22 Ιουνίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 90 αυτοκίνητα της φίρμας, ανάμεσα στα οποία υπήρχαν και μερικές LaFerrari, με ιδιοκτήτες 27 διαφορετικών εθνικοτήτων.

[Πηγή: Ferrari]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube