Πόσα χιλιόμετρα αντέχουν τα Honda NSX; [video]

Πόσα χιλιόμετρα αντέχουν τα Honda NSX; [video]

Αν θες να εντυπωσιάσεις την κοινότητα των κατόχων Honda NSX, το οδόμετρο θα πρέπει να γράφει πάνω από 600.000 km.

Honda NSX

Το Honda NSX είναι ένα εκπληκτικό σπόρτσκαρ, που έχει γίνει θρύλος κι εκπροσωπεί επάξια το απαύγασμα της ιαπωνικής κυριαρχίας τη δεκαετία του 1990. Μια εποχή όπου η ασιατική χώρα χάρισε στην ανθρωπότητα αριστουργήματα όπως η Toyota Supra, το Nissan Skyline GT-R R34, το Mazda RX-7, το Nissan 300 ZX, το Subaru Impreza και το Mitsubishi Lancer Evolution, αλλά και το Mazda MX-5 Miata.

Η εμπλοκή του Ayrton Senna στην εξέλιξη του κεντρομήχανου Honda συνέβαλε στη γιγάντωση του μύθου. Περασμένα ξεχασμένα; Καθόλου! Τα Honda NSX συνεχίζουν να οδηγούνται σε όλο τον πλανήτη και μάλιστα πολύ. 

Αν είσαι κάτοχος και θες να εντυπωσιάσεις τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες με την αξιοπιστία του NSX σου, καλύτερα να έχεις περισσότερα από 600.000 km στο κοντέρ

«Το κλαμπ των NSX πρώτης γενιάς που έχουν ξεπεράσει τα 300.000 μίλια (482.803 km) δεν είναι καν τόσο ολιγομελές», σχολιάζει Αμερικανός ιδιοκτήτης δύο NSX. «Εύκολα μπορώ να θυμηθώ αμέσως καμιά δεκαριά από δαύτα».

Honda NSX

Ο ίδιος εξηγεί ότι τώρα που τα αυτοκίνητα είναι κοντά 30 ετών, είναι λογικό να έχουν γράψει μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις. Πάντα ήταν ευκολοδήγητα και με λογική -για την κατηγορία- κατανάλωση καυσίμου. 

Και δεδομένου ότι έχουν πολύ αξιόπιστα μηχανικά μέρη, δεν είναι παράλογο που τα περισσότερα συνεχίζουν να οδηγούνται σχεδόν καθημερινά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται Honda NSX του 2002 με 13.000 km

Οι κινητήρες είναι τόσο καλοφτιαγμένοι που οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν είτε να αυξήσουν την εργοστασιακή ισχύ με τα μαμά σωθικά, είτε να παραμείνουν σε στοκ μορφή και να λειτουργούν «ουσιαστικά για πάντα».

Honda NSX

Όσο για το ποιο NSX έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα παγκοσμίως, πριν από μερικά χρόνια η Honda βράβευσε ένα NSX με 443.000 μίλια (712.939 km). 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επιστρέφει ως ηλεκτρικό το Honda NSX;

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης λέει ότι γνωρίζει ένα NSX στην Αυστρία που έχει ακόμα περισσότερα. Αυτό το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιείται ανελλιπώς ως καθημερινό μέσο μετακίνησης, έχει γράψει περίπου 470.000 μίλια (756.391 km).

Honda NSX

Με τα δύο «περπατημένα» Honda NSX να συνεχίζουν να αλωνίζουν στους δρόμους του πλανήτη, είναι θέμα χρόνου ώστε κάποιο ιαπωνικό διαμάντι να ξεπεράσει τα 500.000 μίλια (804.672 km), απογειώνοντας περαιτέρω τον θρύλο της Big H. Honda NSX ταξί; Μα πώς δεν το σκέφτηκε κανείς μέχρι τώρα;

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube