Ντεμπούτο το καλοκαίρι για το Kia EV3

Ντεμπούτο το καλοκαίρι για το Kia EV3

Το μικρό, ηλεκτρικό SUV της Kia, που ακούει στο όνομα EV3 θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του το φετινό καλοκαίρι.

Kia EV3

Η Kia, θέλοντας να μεγαλώσει την εξηλεκτρισμένη γκάμα της, θα παρουσιάσει το καλοκαίρι το μικρότερο, 100% ηλεκτρικό SUV της, το Kia EV3.

Η κορεατική φίρμα φαίνεται πως έχει αποφασίσει να κινηθεί ηλεκτρικά, λανσάροντας μία σειρά από νέα μοντέλα. Μετά το EV5 που έκανε πρεμιέρα σε συγκεκριμένες αγορές και το EV3 που θα κάνει ντεμπούτο το καλοκαίρι, θα ακολουθήσουν τα EV2 και EV4 μέχρι το 2026.

Αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν το Kia EV3 να βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP, η αυτονομία του μπορεί να φτάσει τα 480 km

Kia EV3 Concept

Ξεκινώντας από το Kia EV3, η εταιρεία κατά τη διάρκεια της ημέρας των επενδυτών, επιβεβαίωσε πως το Kia EV3 Concept είναι πλέον έτοιμο να μπει στην παραγωγή. Μάλιστα αποκάλυψε πως η πρεμιέρα του θα λάβει χώρα εντός του τρίτου τριμήνου του 2024, πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, το μοντέλο παραγωγής δεν θα απέχει σημαντικά από το πρωτότυπο. Αυτό σημαίνει πως θα διατηρηθεί η τετραγωνισμένη σχεδίασή του, που συνδυάζει στοιχεία από τη ναυαρχίδα της γκάμας, EV9 και το EV5. Βάσει του πρωτοτύπου, η σχεδίαση του πίσω μέρους θυμίζει έντονα το EV9 (ιδιαίτερα τα φωτιστικά σώματα), με τις ιδιαίτερου στιλ ζάντες 20” να υπόσχονται αεροδυναμικά οφέλη.

Ως προς το εσωτερικό του τώρα, η Kia φαίνεται πως θα εφαρμόσει μία πιο μινιμαλιστική, πλην όμως premium σχεδιαστική φιλοσοφία, χωρίς ακρότητες. Επιπροσθέτως, στην καμπίνα του κόμπακτ SUV των Κορεατών θα χρησιμοποιηθούν βιώσιμα υλικά, με την κεντρική κονσόλα να είναι φτιαγμένη από ρίζες μανιταριών, μέσω μίας διαδικασίας που ονομάζεται βιοκατασκευή.

Kia EV3 Concept

Στο κομμάτι των τεχνικών προδιαγραφών, η Kia δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό για το EV3. Επικρατέστερο σενάριο όμως είναι να βασιστεί στην πλατφόρμα E-GMP, η οποία θα του επιτρέψει να χρησιμοποιεί μπαταρίες χωρητικότητας 58 ή 77,4 kWh. Αν το σενάριο αυτό επαληθευτεί, θα μιλάμε για ένα μοντέλο με αυτονομία της τάξης των 480 km. Τέλος, το EV3 θα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία V2L (Vehicle-to-Load), επιτρέποντας στην μπαταρία του να φορτίζει οποιοδήποτε αντικείμενο που λειτουργεί με ηλεκτρισμό.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube