Νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της Lamborghini Urus

Νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της Lamborghini Urus

Η νέα τετρακίνητη Urus θα παρουσιαστεί φέτος και θα έχει υβριδικό σύστημα κίνησης με biturbo V8.

Δεν πέρασαν μερικές ώρες από την πρώτη κατασκοπευτική φωτογραφία του πίσω μέρους της νέας Urus, και οι Άγγλοι συνάδελφοι μας παρουσιάζουν και το εμπρός μέρος του καμουφλαρισμένου ιταλικού SUV.

Παρά το βαρύ καμουφλάζ που ντύνει την Urus που κυκλοφορεί επί ευρωπαϊκού εδάφους, οι βασικές σχεδιαστικές γραμμές μας προϊδεάζουν για το δυναμικό παρουσιαστικό της, και δεν απέχουν ουσιαστικά από τις πρώτες φωτογραφίες του πρωτότυπου που παρουσιάστηκε στο Πεκίνο το 2012.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Lamborghini LM002

Όπως μπορείτε να δείτε, η Urus διαθέτει σφηνοειδή σχεδίαση με χαρακτηριστική για Lamborghini μάσκα και έντονη κλίση στην οροφή για να παραπέμπει σε κουπέ μοντέλο. Το εσωτερικό θα έχει πιο συμβατική σχεδίαση από αυτή που μας έχει συνηθίσει η ιταλική φίρμα, κάτι απολύτως λογικό εάν σκεφτούμε ότι απευθύνεται σε μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό και θα κατασκευάζεται σε τουλάχιστον 3.500 κομμάτια το χρόνο.

Το πρώτο SUV της Lamborghini μετά το εμβληματικό 4x4 LM002 του 1986, θα βασίζεται στην πλατφόρμα των Audi Q7 και Bentley Bentayga, καθώς και της επόμενης Porsche Cayenne που θα παρουσιαστεί το 2018. Θα είναι υβριδικό και θα έχει για θερμικό κινητήρα έναν διτούρμπινο V8 4,0 λίτρων.

Ο νέος θερμικός κινητήρας προορίζεται για αποκλειστική χρήση στην Urus, και ο V10 της Huracán και ο V12 της Aventador S δεν θα ταίριαζαν στον χαρακτήρα που θέλει να προσδώσει η Lamborghini στο νέο SUV. Η νέα Urus θα κληθεί να ανταποκριθεί από οικογενειακές υποχρεώσεις, μέχρι και ρυμούλκηση κάποιου σκάφους ή αγωνιστικού, και χρειάζεται απόλυτα γραμμική απόδοση από τις χαμηλές rpm μέχρι τον κόφτη.

Η Lamborghini έχει ήδη δηλώσει στο Autocar UK ότι δεν θα προσφέρει πισωκίνητη έκδοση, επιλογή που αφήνει μόνο για την Huracán.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τις Lamborghini Huracán LP610-4 & LP580-2 [video]

Κύριοι ανταγωνιστές της νέας Urus είναι η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, η Bentley Bentayga, η BMW X6 M, η Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé, το Tesla Model X, το Range Rover Sport SVR και η Rolls Royce Cullinan.

Τέλος, η παραγωγή της νέας Lamborghini Urus αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Απρίλιο και την τιμή της να κυμαίνεται στα επίπεδα της Huracán.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube