Αποκλειστικός ο V8 biturbo της Lamborghini Urus

Αποκλειστικός ο V8 biturbo της Lamborghini Urus

O διτούρμπινος V8 του επερχόμενου SUV της Lambo δεν θα χρησιμοποιηθεί στα supersport μοντέλα της εταιρείας, λέει ο CEO της.

Η Huracan κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V10 και η Aventador από έναν V12, αλλά αυτοί οι κινητήρες απορρίφθηκαν για την Urus, καθώς προτιμήθηκε ένας νέος 4λιτρος V8 με δύο τούρμπο.

Ο CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, είπε ότι η εταιρεία «είχε συζητήσει» τη δυνατότητα να τοποθετηθεί ο V8 στα supercars της γκάμας, όμως το ενδεχόμενο αυτό είχε απορριφθεί διότι ήταν αντίθετο με τη φιλοσοφία «ένας κινητήρας για κάθε μοντέλο» (one car, one engine”) της φίρμας.

«Στα supersport μοντέλα είμαστε πεπεισμένοι ότι οι επιλογές που έχουμε κάνει, των ατμοσφαιρικών κινητήρων, είναι ακόμα οι σωστές», εξήγησε ο Winkelmann.

«Δεν λέμε ότι κάποιοι μελλοντικοί κινητήρες δεν θα ξεπεράσουν αυτούς που έχουμε στα αυτοκίνητά μας. Λέμε ότι, για όσο δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, ειδικά στις χαμηλές στροφές ή όσον αφορά τον ήχο των V10 και V12 που έχουμε, θα επιμείνουμε σε αυτούς».

«Ποτέ όμως δεν είπαμε ότι αυτή είναι η μόνη ευκαιρία και, βλέποντας ένα τρίτο μοντέλο με διαφορετική αποστολή, είναι ξεκάθαρο ότι για το σκοπό του Urus, ο τούρμπο είναι η σωστή επιλογή».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube