Lamborghini: Η Urus έρχεται τον Απρίλιο

Lamborghini: Η Urus έρχεται τον Απρίλιο

Σε δύο μήνες θα βγουν από το εργοστάσιο στη Sant’ Agata οι πρώτες Lamborghini Urus προπαραγωγής, με πρόβλεψη για 3.500 αυτοκίνητα ετησίως.

Με την προσθήκη του SUV Urus στην γκάμα, η Lamborghini αναμένεται να διπλασιάσει τον ετήσιο όγκο παραγωγής της από τα 3.500 στα 7.000 αυτοκίνητα.

Οι πωλήσεις των Huracán και Aventador περιορίζονται τεχνητά στις 3.500 ετησίως, για να διατηρηθεί κάπως η σπανιότητά τους. Και άλλοι 3.500 αγοραστές θα βρίσκονται κάθε χρόνο –σύμφωνα με τους ανθρώπους της Lamborghini- για την Urus. Όλα αυτά τα αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της φίρμας στη Sant’ Agata, στο οποίο έχει γίνει η απαραίτητη επέκταση εν όψει της έναρξης παραγωγής της Urus σε περίπου δύο μήνες από σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracán LP580-2 [video]

Οι πρώτες Urus που θα βγουν από το εργοστάσιο τον ερχόμενο Απρίλιο θα είναι μοντέλα προπαραγωγής. Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini Stefano Domenicalli, αυτά τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση του προσωπικού της φίρμας πάνω στο νέο μοντέλο. «Μην υποτιμάτε το μεγάλο βήμα που πάμε να κάνουμε. Πρέπει να προετοιμάσουμε τους αντιπροσώπους μας και το δίκτυο after sales. Μπαίνουμε σε μια νέα αγορά, θα έχουμε να εξυπηρετήσουμε καινούργιους πελάτες», δήλωσε ο Domenicalli.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η Lamborghini Urus δεν θα είναι απλώς ένα ψηλωμένο σπορ αυτοκίνητο, αλλά θα έχει πραγματικές ικανότητες κίνησης εκτός δρόμου. «Θα έχει διαφορετικές ρυθμίσεις για πάγο, χιόνι, πέτρες και άμμο», ανέφερε, αλλά και ένα σετ ρυθμίσεων σύμφωνα με τις προτιμήσεις του οδηγού, στο πρότυπο του Ego στην Aventador S. Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι η plug-in hybrid έκδοση θα είναι η δεύτερη εκδοχή της Urus που θα δούμε. Το μοντέλο θα παρουσιαστεί αρχικά με κινητήρα V8 bi-turbo.

[Πηγή: Digital Trends]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube