Δύο χρόνια παράταση στο πρόγραμμα Alfa Romeo

Δύο χρόνια παράταση στο πρόγραμμα Alfa Romeo

Επίσημο έγγραφο αποκαλύπτει ότι το πρόγραμμα των οκτώ νέων μοντέλων της Alfa, συμπεριλαμβανομένης της Giulia, παίρνει διετή παράταση.

Η Alfa Romeo βρίσκεται εν μέσω του παγκόσμιου επαναλανσαρίσματός της και της επιστροφής της στην αμερικανική αγορά.

Το σημείο-κλειδί του όλου προγράμματος φυσικά αφορά τη νέα Giulia που είναι το εναρκτήριο λάκτισμα, ακολουθούμενο από ακόμα επτά μοντέλα, αρχικώς προγραμματισθέντα μέχρι το 2018.

Ωστόσο, και το παρακάτω δεν αποτελεί πλέον έκπληξη, επίσημο έγγραφο αποκαλύπτει ότι όλο το πρόγραμμα πάει πίσω –πάλι…

Αρχικά, όπως είπαμε, το πρόγραμμα που εξέπεμψε ο Marchionne περιλάμβανε οκτώ νέα μοντέλα μέχρι το 2018. Όλα τους πήραν νέα ημερομηνία με πέρας του λανσαρίσματος το 2020 το νωρίτερο, με αιτιολογία την επιβράδυνση της κινεζικής αγοράς. Επιπρόσθετα, η προβλεπόμενη μείωση των επενδυτικών κεφαλαίων το 2018 και οι αυξανόμενες ανάγκες για διεύρυνση του παγκόσμιου δικτύου διανομής είναι ο άλλος λόγος της διετούς καθυστέρησης. Καθυστέρηση για την οποία μας είχαν προϊδεάσει ήδη από τον Νοέμβριο προμηθευτές της μιλανέζικης φίρμας.   

Εκτός από την Giulia, η μελλοντική γκάμα της Alfa Romeo περιλαμβάνει δύο SUV διαφορετικού μεγέθους το καθένα, με υφιστάμενη κωδική ονομασία Tipo 949 και Tipo 962. Αμέσως μετά έρχεται ένα πολυτελές σεντάν, πιθανότατα αντίπαλος για Audi A6, ΒMW 5 Series και Mercedes-Benz E-Class. Στη συνέχεια έρχεται ένα σπόρτσκαρ, σε σπάιντερ και κουπέ, καθώς και δύο ακόμη μοντέλα, ένα από τα οποία θα είναι ο αντικαταστάτης της Giulietta.

Όταν η γκάμα θα βρίσκεται εμπορικά σε πλήρη σύνθεση, η Alfa Romeo είναι βέβαιη ότι οι πωλήσεις της θα κάνουν άλμα από τις σημερινές 80.000 το χρόνο στις 400.000. Δηλαδή το 2020, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Αλλά μέχρι τότε είναι μακρύς ο δρόμος, οπότε ο προγραμματισμός θα μπορούσε να αναθεωρηθεί. Και πάλι…  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube