H VW θα φτιάχνει τις δικές της μπαταρίες

H VW θα φτιάχνει τις δικές της μπαταρίες

Η VW εστιάζει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και επενδύει σε ένα νέο εργοστάσιο για να φτιάχνει μόνη της τις μπαταρίες.

Ενώ ακόμη δεν έχει κλείσει ένας χρόνος από το μεγάλο σκάνδαλο χειραγώγησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων της VW για τους κινητήρες ντίζελ, τώρα η εταιρεία φαίνεται να εστιάζει στην ηλεκτροκίνηση.

Μετά το σκάνδαλο, η VW είναι αντιμέτωπή με την δυσπιστία του κοινού σχετικά με τις τιμές εκπομπών ρύπων που ανακοινώνει. Οπότε η εταιρεία είπε να πάρει δραστικά μέτρα, κατασκευάζοντας αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων ώστε να μην μπορεί να αμφισβητηθεί.

Το κόστος του σκανδάλου έχει υποχρεώσει την VW να κάνει διάφορες περικοπές ώστε να εξοικονομήσει τα χρήματα που απαιτούνται για την επιδιόρθωση των οχημάτων και τις αποζημιώσεις. Αυτό δεν εμποδίζει την εταιρεία να επενδύσει σε τεχνολογία για το μέλλον.

Παρότι μέχρι πρόσφατα προτεραιότητα ήταν η τεχνολογία TDI τώρα η προσοχή έχει στραφεί στην δημιουργία μιας γιγαντιαίας μονάδας κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η VW θέλει η εξέλιξη των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων να μην εξαρτάται από εξωτερικούς προμηθευτές, όπως LG, η Samsung και κυρίως η Panasonic, συνεργάτης της ανταγωνιστικής σε αυτό το κομμάτι της αγοράς Tesla. Καθώς όλες οι μάρκες του VW Group έχουν ανακοινώσει το λανσάρισμα ηλεκτρικών μοντέλων για τα επόμενα χρόνια, η εξέλιξη αυτή είναι σημαντικής στρατηγικής σημασίας.

Οι πηγές κάνουν λόγο για μία επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με άμεση απόδοση, μέσα σε λίγα μόνο χρόνια. Και όπως έγινε με το downsizing, τεχνολογία στην οποία το VW Group ήταν πρωτοπόρος, θα δώσει στον Όμιλο και πάλι μεγάλο τεχνολογικό προβάδισμα.

Πηγή Handelsblatt

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube