Το Volkswagen e-Golf προσεχώς με μεγαλύτερη μπαταρία και ηλεκτρομοτέρ

Το Volkswagen e-Golf προσεχώς με μεγαλύτερη μπαταρία και ηλεκτρομοτέρ

Στο άμεσο μέλλον αναμένεται η ανανέωση του αμιγώς ηλεκτρικού Golf που περιλαμβάνει και την αναβάθμιση των δυνατοτήτων του.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Volkswagen Golf αναμένεται να φρεσκαριστεί στο κοντινό μέλλον και θα εφοδιαστεί επιπλέον με μεγαλύτερη συστοιχία μπαταριών που θα την ανεβάζουν από τις 24,2 στις 35,8 kWh.

Πρόκειται για αύξηση 48% που θα έχει ανάλογη θετική επίπτωση και στην αυτονομία του αυτοκινήτου που θα αναβαθμιστεί από τα 200 στα 300 km κατά NEDC. H αναβάθμιση στη χωρητικότητα της μπαταρίας προέκυψε από τη χρήση στοιχείων 37 έναντι 25Ah της υφιστάμενης. Οι εκτιμήσεις αυτονομίας προέρχονται από τον δρ. Volkmar Tanneberger, επικεφαλής του τομέα ηλεκτρονικών και εξέλιξης ηλεκτρονικών της Volkswagen.

 

Σύμφωνα με τον Tanneberger, που μίλησε στους δημοσιογράφους σε «εργαστήριο» στον αγώνα της Formula E στο Βερολίνο, η Volkswagen θα διαθέτει όλα τα e-Golf με αναβαθμισμένες δυνατότητες αντί να προσφέρει κλιμακούμενη σειρά επιλογών.

Η αναφορά της πηγής σημειώνει ακόμη ότι το facelifted e-Golf θα έχει επίσης μεγαλύτερο ηλεκτρομοτέρ, από 136 σε 163 PS. Για λόγους κόστους, το e-Golf πιθανότατα να διατηρήσει τον ίδιο εσωτερικό φορτιστή των 3,6kW και στο ανανεωμένο μοντέλο.

[Πηγή Electrive μέσω Green Car Congress]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube