Τρία νέα ηλεκτρικά έδειξε η Nissan στους αντιπροσώπους

Τρία νέα ηλεκτρικά έδειξε η Nissan στους αντιπροσώπους

Στις 23 Αυγούστου, η Nissan παρουσίασε τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα στους αντιπροσώπους της στο Nissan Dealer Meeting, στο Las Vegas.

Nissan

Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας από την Automotive News, η διοίκηση της Nissan έδωσε μια πολύ σαφή εικόνα της μελλοντικής ηλεκτρικής γκάμας στους αντιπροσώπους της. 

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να ξεκινήσει την ηλεκτρική της επίθεση το 2025 και σκοπεύει να διαθέσει στην αγορά 27 εξηλεκτρισμένα μοντέλα μέχρι το 2030 -περιλαμβανομένων 19 μοντέλων που θα είναι 100% ηλεκτρικά. Όπως και η Toyota, η Nissan ακολουθεί μια υβριδική προσέγγιση. 

Η Nissan, μέχρι πριν από λίγα χρόνια πρωτοπόρος στα EV, έχει ξεπεραστεί από τον ανταγωνισμό, αλλά σκοπεύει να κερδίσει το χαμένο έδαφος

Nissan Dealer Meeting
H πρωτότυπη σπορ μπερλίνα Nissan IMs πιθανότατα προαναγγέλλει τον αντικαταστάτη του Maxima.

Ο Makoto Uchida, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, ανακοίνωσε ότι η υβριδική τεχνολογία e-Power θα πάρει σάρκα και οστά στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το δεύτερο 6μηνο του 2026. 

Η Nissan συνεχίζει επίσης να επενδύει σε μπαταρίες στερεάς κατάστασης. Η ιαπωνική φίρμα είναι πεπεισμένη ότι αυτές οι μικρές μπαταρίες είναι απαραίτητες για την επανάσταση στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τα πρώτα πρωτότυπα θα δουν σύντομα το φως της δημοσιότητας στο εργοστάσιο της Yokohama.

Nissan Dealer Meeting
To νέο Nissan Leaf 2024 ήταν ένα από τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στους αντιπροσώπους στο Nissan Dealer Meeting 2023, στο Las Vegas.

Στο Las Vegas, η Nissan παρουσίασε τον διάδοχο του Leaf. Η νέα έκδοση του εμβληματικού μοντέλου της μάρκας έχει χαρακτηριστεί ως «μίνι-Ariya». Θα προσφέρει 25% μεγαλύτερη αυτονομία από την υπάρχουσα έκδοση, φτάνοντας περίπου τα 425 km. 

Το δεύτερο μοντέλο που παρουσίασε ο κατασκευαστής είναι ένα μπερλίνα που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Maxima. Το τελευταίο μοντέλο που αποκαλύφθηκε είναι ένα 100% ηλεκτρικό SUV κατασκευασμένο στην πλατφόρμα CMF-EV που χρησιμοποιείται ήδη από το Ariya.

Nissan Dealer Meeting

Θεωρούμενη από καιρό πρωτοπόρος στην ηλεκτρική κατηγορία, η Nissan έχει μείνει πίσω τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει ξεπεραστεί από τον ανταγωνισμό, αλλά σκοπεύει να κερδίσει το χαμένο έδαφος.

Το Nissan Leaf που λανσαρίστηκε το 2010 ήταν εδώ και καιρό το ηλεκτρικό όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις. Χρειάστηκαν σχεδόν δέκα χρόνια για να λανσάρει η μάρκα το δεύτερο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της, το Ariya.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube