Porsche: Το ηλεκτρικό μέλλον των Cayman και Boxster

Porsche: Το ηλεκτρικό μέλλον των Cayman και Boxster

Πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τις Porsche Boxster και Cayman να εξηλεκτρίζονται από το 2025.

Porsche Mission R concept

Πίσω στο 2017 η Porsche παρουσίασε το πρωτότυπο Cayman e-evolution θέλοντας να προϊδεάσει το αγοραστικό κοινό για τον δρόμο της ηλεκτροκίνησης που θα ακολουθήσει το μοντέλο. Σήμερα φαίνεται ότι βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά στο να δούμε τον ηλεκτρισμό να κατακτά και τα μικρά sportscar της Porsche.

Σύμφωνα με την Automotive News, αντιπρόσωποι της Porsche δήλωσαν πως τα δύο 718 μοντέλα της εταιρίας θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά από το 2025. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια φήμη φτάνει στα αυτιά μας.

Οι εικασίες που θέλουν την νέα γενιά των μοντέλων να είναι ηλεκτρική έκαναν την εμφάνιση τους το 2019. Για πολλούς, το Porsche Mission R concept παρουσιάστηκε από την Porsche για να προετοιμάσει το έδαφος για μια ηλεκτρική 718 Cayman. 

Cayman e-evolution

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Automotive News, εκπρόσωποι των αντιπροσώπων είδαν μια Boxster η οποία έμοιαζε πολύ με μια Taycan Cross Turismo. To αυτοκίνητο είχε εμπρός σχεδίαση παρόμοια με το ηλεκτρικό σεντάν και στο πίσω μέρος την χαρακτηριστική λωρίδα φωτός της Taycan που εκτείνεται σε όλο το πλάτος της.

Ένας αντιπρόσωπος χαρακτήρισε τον σχεδιασμό του μοντέλου που αντίκρισε ως καθαρόαιμα σπορ και εντυπωσιακό.

Οι αντιπρόσωποι ενημερώθηκαν από την Porsche ότι οι ηλεκτρικές 718 Cayman και 718 Boxster θα κάνουν ντεμπούτο το 2025.

Porsche Mission R concept

H αλήθεια είναι ότι η Porsche πρέπει να δουλέψει σκληρά ξεπερνώντας πολλά εμπόδια μέχρι το λανσάρισμα των ηλεκτρικών Cayman και Boxster. Ο κύριος αντίπαλος που πρέπει να ξεπεράσει η Porsche είναι το βάρος. Για τον λόγο αυτό εξελίσσει μια κοντύτερη εκδοχή της πλατφόρμας PPE, με κύριο μέλημα τη μείωση του βάρους.

Ο κατασκευαστής έχει δηλώσει πως πέρα από το βάρος τίθεται και ζήτημα χωροταξίας. Το να καταφέρεις να στριμώξεις μπαταρία και ηλεκτροκινητήρα σε ένα σπορ διθέσιο αυτοκίνητο είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Ωστόσο, η Porsche έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι μπορεί να κάνει θαύματα. Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, πολλοί είναι εκείνοι που θα γκρινιάξουν για τη νέα ηλεκτρική εποχή των μικρών Porsche. Eίναι βέβαιο όμως ότι θα έχουμε να κάνουμε με μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση οδηγικά και εμφανισιακά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube