Έτοιμο το Opel Adam 1.0 ECOTEC DIT

Έτοιμο το Opel Adam 1.0 ECOTEC DIT

Με 90 ή 115 ίππους θα προσφέρεται το νέο Opel Adam 1.0 ECOTEC DIT.

Στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάσει η Opel τις νέες εκδόσεις κινητήρα του niche αυτοκινήτου πόλης.

Πιο αναλυτικά, ο νέος αλουμινένιος 3κύλινδρος κινητήρας του 1,0 λίτρου διαθέτει 12 βαλβίδες με μεταβλητό χρονισμό, άμεσο ψεκασμό και τούρμπο και προσφέρεται σε έκδοση με 90 ή 115 ίππους. Και οι δύο εκδόσεις αποδίδουν 16,9 kgm ροπής από τις 1.800 r.p.m., με την έκδοση των 115 ίππων να την κρατά σταθερή μέχρι τις 4.700 r.p.m.. Συνδυάζονται με καινούριο μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων που ξεχωρίζει για το μικρές του διαστάσεις και το μικρό του βάρος (37 kg), ενώ σύμφωνα με την Opel διαθέτει επιλογέα με μικρές διαδρομές και θετικό κούμπωμα.

Και οι δύο εκδόσεις κινητήρα έχουν σύστημα stop/start, με τα μόνα προς το παρόν στοιχεία κατανάλωσης που υπάρχουν να είναι της έκδοσης των 90 ίππων. Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, η μέση κατανάλωση της συγκεκριμένης έκδοσης είναι 4,3 lt/100km, εκπέμποντας 99 gr/km CO2.

Ακόμα, εκτός από το νέο κινητήρα, η Opel θα παρουσιάσει στο κοινό τη νέα χρωματική παλέτα του μοντέλου και το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων, δίνοντας έτσι ακόμα περισσότερες επιλογές στην εξατομίκευση του μοντέλου.

Ο νέος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo θα συμπληρώσει την ήδη υπάρχουσα γκάμα εκδόσεων κινητήρα του μοντέλου, τις ατμοσφαιρικές 1.2 και 1.4, προσφέροντας πλέον 4 συνολικά εκδόσεις. Σε συνδυασμό μάλιστα και με τις νέες εκδόσεις αμαξώματος που περιμένουμε, κάμπριο και crossover, και την OPC που ετοιμάζεται, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό μοντέλο είναι το Adam για την Opel.

Οι πωλήσεις του νέου Opel Adam 1.0 ECOTEC DIT θα ξεκινήσουν μετά την έκθεση της Γενεύης, λίγο πριν το καλοκαίρι.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube