Στα σκαριά η έκδοση OPC του Opel Adam

Στα σκαριά η έκδοση OPC του Opel Adam

To niche μίνι της Opel ετοιμάζεται να «ντυθεί» στα πολεμικά χρώματα της φίρμας.

Το Opel Adam ξεχωρίζει για την σχεδίαση, την ποιότητα, τον εξοπλισμό και τις πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης που διαθέτει. Μάλιστα, σε μερικούς μήνες περιμένουμε και επιπλέον εκδόσεις του μοντέλου, μία crossover και μία κάμπριο, εμπλουτίζοντάς το ακόμα περισσότερο.

Εάν «υστερεί» σε κάτι το niche μίνι της Opel, αυτό είναι η γκάμα κινητήρων. Το Adam προσφέρεται με δύο εκδόσεις κινητήρα βενζίνης, έναν 1.2 70 ίππων και έναν 1.4 με 100. Αυτό όμως θα αλλάξει σύντομα, καθώς περιμένουμε άμεσα την προσθήκη του νέου 3κύλινδρου 1.0 SIDI Turbo 114 ίππων, ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η Opel εξελίσσει και έκδοση OPC.

Το νέο Opel Adam OPC θα ξεχωρίζει από τις «απλές» εκδόσεις χάρη στους σπορ προφυλακτήρες (με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός και αεροδυναμικό διαχύτη πίσω), την σπορ ανάρτηση, τα πίσω δισκόφρενα και την σπορ απόληξη της εξάτμισης.

Παρά το γεγονός ότι η Opel δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα, το νέο Adam OPC θα εφοδιάζεται από τούρμπο κινητήρα άμεσου ψεκασμού 1,4 λίτρων με απόδοση περίπου 160 ίππους, δίνοντάς του την δυνατότητα να «χτυπήσει» μοντέλα όπως το Abarth 500.

[Πηγή: Worldcarfans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube