Επίσημο: Νέα Audi A5 και S5 Sportback [video]

Επίσημο: Νέα Audi A5 και S5 Sportback [video]

Τα νέα Audi A5 και S5 Sportback έκαναν το, ψηφιακό ντεμπούτο τους αναπάντεχα και πριν από την επίσημη παρουσίαση των αυτοκινήτων σε μέταλλο στο Mondial de l’Automobile 2016, στο Παρίσι.

Η έκπληξη με τα νέα Audi A5 και S5 Sportback προήλθε περισσότερο από την αναπάντεχη επίσημη εμφάνισή τους στο web παρά από αυτό που βλέπουμε.

Τα αυτοκίνητα ήταν ακριβώς όπως υποθέταμε και γνωρίζαμε από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφορούν ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, από ψηφιακά σχέδια και scoop video. Εξάλλου είχαμε σαφή ιδέα για το τι πρέπει να περιμένουμε, καθώς το A5 Coupé είχε παρουσιαστεί επισήμως εδώ και αρκετό καιρό.

Με επτά χρόνια παρουσίας της πρώτης γενιάς στην αγορά και μια ανάσα πριν από το λανσάρισμα της δεύτερης στο ευρύ κοινό τον επόμενο μήνα στο Παρίσι, η τελευταία διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο, κοντύτερους προβόλους και εμπρός καπό που έρχεται να αγκαλιάσει σχεδιαστικά τα φτερά. Επιπλέον, η μονοκόμματη μάσκα κατεβαίνει χαμηλά και είναι πιο επίπεδη και φαρδιά από αυτή του απελθέντος μοντέλου. Η γραμμή στους ώμους του το A5 Sportback είναι έντονα ανάγλυφη, με μια προτεταμένη διπλή πτύχωση που ξεκινά να βαθαίνει στο ύψος της εμπρός κολόνας και αρχίζει να σβήνει μόλις στην πίσω, χωρίς όμως να εξαφανίζεται μέχρι και το τελείωμα του αυτοκινήτου. Το πίσω μέρος είναι λίγο πιο γλυκά σχηματισμένο, με σημείο εστίασης το τοξωτό χείλος του πορτμπαγκάζ που σβήνει σε ένα χείλος εκφυγής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Audi A5 Coupé

Το νέο Audi A5 Sportback είναι το πιο ελαφρύ αυτοκίνητο στην κατηγορία του –ξεκινά από τα 1.470 kg , χάρις κυρίως στη πλατφόρμα MLB Evo που μείωσε το βάρος κατά 85 kg σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.       

Στην καμπίνα του νέου Audi A5 Sportback, η οποία προέρχεται αυτούσια από το νέο Audi A4, η μεγέθυνση σε σχέση με το κουπέ είναι εμφανής. Το μήκος αυξήθηκε κατά 1,7 πόντους, το πλάτος στο ύψος των ώμων για το εμπρός μέρος 1,1 πόντους, ενώ σημαντικότερη είναι η αύξηση του χώρου για τα γόνατα των πίσω που έχουν περισσότερο αέρα κατά 2,4 cm. Φυσικά, το περιβάλλον είναι τυπικό Audi και υποθέτουμε κατά τα ειωθότα υλικά, φινίρισμα και συναρμογή θα βρίσκονται στην κορυφή της premium κατηγορίας. Σε συμφωνία φάσης με την ποιότητα είναι και οι χρωματικοί συνδυασμοί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Audi S5 Coupé

Το ταμπλό διαθέτει το 12,3ιντση Audi Virtual Cockpit ενώ δίπλα του, στην κορυφή της κεντρικής κονσόλα επικάθεται η 8,3ιντση οθόνη αφής που υποστηρίζει το σύστημα πολυμέσων MMI, ενώ στην κονσόλα δαπέδου υπάρχουν το περιστροφικό χειριστήριο με τα μπουτόν των μενού για το ίδιο σύστημα.   

Το λανσάρισμα του νέου Audi A5 Sportback θα γίνει με δύο βενζινοκινητήρες TFSI και τρείς ντίζελ TDI που θα καλύπτουν ένα εύρος ισχύος από 190 μέχρι 286 άλογα. Νέα προσθήκη στην γκάμα αποτελεί το δισθενές A5 Sportback g-tron με δίλιτρο TFSI 170 PS που μπορεί να κάψει Audi e-gas είτε φυσικό αέριο είτε βενζίνη.  

Στην πιο ισχυρή έκδοση του αυτοκινήτου, την S5 Sportback, το μοτέρ είναι ένα 3λιτρο V6 με 354 PS, 21 παραπάνω από το απελθέν μοντέλο. Νούμερα που το καθιστούν ικανό να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,7”, με την τελική ταχύτητά του να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Όσον αφορά τη μετάδοση του νέου A5/S5 sportback, περιλαμβάνεται ένα 6άρι χειροκίνητο σασμάν, ένα 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη (S tronic) και ένα 8άρι τύπου Tiptronic.

Τα νέα Audi A5 και S5 Sportback θα διατεθούν εμπορικά στις ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του επόμενου χρόνου με την Audi να γνωστοποιεί από τώρα την τιμή τους για τη γερμανική αγορά: A5 Sportback από €37.800 και S5 από 62.500 ευρώ.

[Πηγή Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube