Το Koenigsegg One:1 των $7,2 εκατομμυρίων!

Το Koenigsegg One:1 των $7,2 εκατομμυρίων!

Το μοναδικό δεξιοτίμονο Koenigsegg One:1 είναι διαθέσιμο στην αγορά των μεταχειρισμένων.

Μπορεί να έχουν περάσει 7 ολόκληρα χρόνια από την πρεμιέρα του Koenigsegg One:1 στην Έκθεση Γενεύης, όμως το σουηδικό υπεραυτοκίνητο διατηρεί την γοητεία του αφού ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πωλείται έναντι €5.986.656 ($7.200.000) μέσω της SuperVettura που είναι και η επίσημη αντιπροσωπεία της Koenigsegg στη Βρετανία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή η Lamborghini Veneno Roadster κοστίζει €6,9 εκατομμύρια!

Koenigsegg One:1

Το One:1 παρήχθη σε 6 μονάδες (+1 πρωτότυπο δοκιμών) όμως το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ιδιαίτερο καθώς είναι το μοναδικό δεξιοτίμονο. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο twin-turbo V8 5,0 λίτρων με 1.360 PS (1 Megawatt) και 1.371 Nm, ο οποίος στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Το βάρος των 1.360 kg χαρίζει την πολυδιαφημισμένη αναλογία 1 kg/PS που αναφέρεται και στο όνομά του υπεραυτοκινήτου.

Η ανάρτηση Triplex με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, τα εξαρτήματα κατασκευασμένα με τη βοήθεια 3d printing, οι τροχοί Koenigsegg Aircore από ανθρακονήματα με ελαστικά Michelin Cup και τα ανασχεδιασμένα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα με έμφαση στην παραγωγή κάθετης δύναμης διαχωρίζουν το μοντέλο από τα συγγενικά Agera RS  Εκτός από τον τίτλο του πρώτου Megacar παραγωγής, το One:1 ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στις πίστες Suzuka (Ιαπωνία) και Spa (Βέλγιο) και είχε σπάσει το ρεκόρ για την ταχύτερη επιτάχυνση και επιβράδυνση (0-300 km/h σε 17,95).

Koenigsegg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσο κοστίζει σήμερα μια Bugatti Divo;

Το One:1 της αγγελίας είναι όπως είπαμε το μοναδικό δεξιοτίμονο, όμως θα μπορούσε να μετατραπεί σε αριστεροτίμονο από το εργοστάσιο αν ο νέος ιδιοκτήτης το επιθυμεί. Το ανθρακονημάτινο αμάξωμα έχει μπλε απόχρωση με λευκές λεπτομέρειες. Στο εσωτερικό έχουμε επενδύσεις από μπλε Alcantara με λευκές ραφές και λεπτομέρειες από μαύρο αλουμίνιο. Το οδόμετρο γράφει 11.426 km (7.100 miles), ένα σχετικά υψηλό νούμερο για τέτοιου είδους κατασκευές, όμως η κατάσταση του οχήματος είναι εξαιρετική.

Να θυμίσουμε πως το 2015, το πρωτότυπο δοκιμών εξέλιξης του One:1 πουλήθηκε έναντι 5,5 εκατομμυρίων από την ίδια αντιπροσωπεία. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα υπεραυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής, το μοντέλο θεωρείται συλλεκτικό και πιθανότατα θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την αξία του μέσα στα επόμενα χρόνια.

[Πηγή: SuperVettura]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube