Χρεωκοπία για την Νext.e.GO που ήθελε εργοστάσιο στην Ελλάδα

Χρεωκοπία για την Νext.e.GO που ήθελε εργοστάσιο στην Ελλάδα

Η γερμανική εταιρεία Νext.e.GO, που είχε εκφράσει ενδιαφέρον για κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, αντιμετωπίζει και πάλι μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Next.e.GO

Τον Δεκέμβριο του 2020, η γερμανική εταιρεία Νext.e.GO, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να δημιουργήσει στην Ελλάδα μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στην πραγματικότητά όμως, τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά, μιας και η εταιρεία με έδρα την πόλη Aachen έψαχνε για χρηματοδότες ενός τέτοιου έργου και η Ελλάδα φαινόταν διατεθειμένη να τη βοηθήσει. Η πρότασή της όμως για ένταξη στις στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα δεν ερχόταν. Ώσπου τον Σεπτέμβριο του 2022, οι ιδιοκτήτες της εταιρείας αποφάσισαν να φτιάξουν το νέο εργοστάσιο στο Τέτοβο της Βόρειας Μακεδονίας.

H Next.e.GO, κύρυξε πτώχευση για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια

Next.e.GO

Το μέλλον της όμως μοιάζει ιδιαίτερα δυσοίωνο, καθώς η Νext.e.GO κήρυξε πτώχευση. Μάλιστα, εντός των επόμενων εβδομάδων θα αποτιμηθεί η οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ώστε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις και οι διαδικασίες με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η εταιρεία, με επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει πως η πτώχευση όσο δύσκολη απόφαση κι αν ήταν, ήταν μονόδρομος «εν μέσω δυσμενών εξελίξεων και προκλήσεων στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης, αλλά και αστάθειας στις κεφαλαιαγορές». Παρά ταύτα, οι συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές θα συνεχιστούν, προκειμένου να γίνει μία ύστατη προσπάθεια για την σωτηρία του brand, κάτι που έγινε γνωστό και στους εργαζομένους της Νext.e.GO.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Next.e.Go κηρύσσει πτώχευση, μιας και το ίδιο συνέβη και τον Ιούλιο του 2020. Τότε όμως, η δανέζικη εταιρεία ND Group έκανε την απαραίτητη ένεση ρευστότητας στην γερμανική εταιρεία, απορροφώντας το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Έκτοτε η εταιρεία λειτουργούσε με την ονομασία Next.e.GO Mobile SE.

Μέχρι στιγμής, η παραγωγή της περιοριζόταν στο e.Go Life, ένα διθέσιο αυτοκίνητο, μήκους 3.34 μέτρων και συνολικής απόδοσης 75 ίππων. Η αυτονομία του έφτανε (πάντα σύμφωνα με την εταιρεία) τα 171 km.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube