Ford: Επένδυση ύψους $3,7 δισ. και νέα γενιά Mustang

Ford: Επένδυση ύψους $3,7 δισ. και νέα γενιά Mustang

H Ford επενδύει $3,7 δισ. σε εργοστάσια της στις ΗΠΑ. Μέρος της επένδυσης αφορά την κατασκευή της νέας γενιάς Mustang και του νέου Ranger.

Ο Αμερικανός κολοσσός ανακοίνωσε την επένδυση $3,7 δισ σε εργοστάσια του στις ΗΠΑ. Μέρος των χρημάτων προορίζεται για την κατασκευή της έβδομης γενιάς της Ford Mustang, του νέου Ranger και ενός ηλεκτρικού επαγγελματικού.

Η νέα γενιά του θρυλικού pony car θα κατασκευάζετε στη μονάδα παραγωγής στο Flat Rock και το νέο Ranger στο εργοστάσιο του Michigan. H Ford ισχυρίζεται ότι η κατασκευή των δύο νέων μοντέλων θα προσφέρει 3.200 νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, η Ford ανακοίνωσε ότι στοχεύει να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής του F-150 Lightning που γνωρίζει μεγάλη ζήτηση στα 150.000 κομμάτια τον χρόνο.

Ford

Το Μπλε Οβάλ ανακοίνωσε την επένδυση για την έβδομη γενιά της Μustang με μία εικόνα στην οποία το γράμμα «Ο» κρύβει μέσα του το διάγραμμα με τις σχέσεις, όπως αυτές απεικονίζονται στον επιλογέα του χειροκίνητου κιβωτίου. Επιβεβαιώνοντας έτσι, ότι η νέα Mustang θα τηρήσει την παράδοση και θα είναι διαθέσιμη και με χειροκίνητο σασμάν.

Θυμίζουμε ότι η νέα γενιά της Mustang με κωδική ονομασία S650 θα μπει στην γραμμή παραγωγής τον Μάρτιο του 2023. Φήμες την θέλουν να βασίζεται σε μια ανανεωμένη έκδοση της πλατφόρμας που χρησιμοποιεί το σημερινό μοντέλο. Αρχικά, κάτω από το καπό της αναμένεται να συναντήσουμε τον γνωστό τετρακύλινδρο Ecoboost των 2,3 lt και τον θηριώδη 5λιτρο V8. 

Έντονη είναι η φημολογία που θέλει την Ford να εξηλεκτρίζει για πρώτη φορά το pony car της και να το διαθέτει αργότερα στον κύκλο ζωής του και σε υβριδική έκδοση. Όμως, από ότι φαίνεται, ο εξηλεκτρισμός δεν θα είναι η μόνη πρωτιά της νέας γενιάς. Εικάζεται ότι η S650 θα εξοπλιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της και με τετρακίνηση.

Ford

Επιπλέον, στο εργοστάσιό της στο Ohio η Ford θα ξεκινήσει την παραγωγή ένα νέου αμιγώς ηλεκτρικού επαγγελματικού οχήματος από το 2025, προσφέροντας έτσι 1.800 νέες θέσεις εργασίας. Στο Missouri θα παραχθούν τα Transit και E-Transit ανοίγοντας άλλες 1.100 νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube