H Toyota Europe θέλει αντίπαλο για το Fiesta ST

H Toyota Europe θέλει αντίπαλο για το Fiesta ST

Ο πρόεδρος της Toyota Europe αναρωτιέται τι νόημα έχει η εμπλοκή στο WRC αν δεν υπάρχει μια καυτή έκδοση του Yaris στις εκθέσεις.

Φωνές στο εσωτερικό της εταιρείας ζητούν από την Toyota να δημιουργήσει μία σπορ έκδοση του Yaris που θα στέκεται στην αγορά απέναντι στο Fiesta ST και στα άλλα μικρά GTI.

Καθώς η εταιρεία επιστρέφει στο WRC, γίνεται όλο και πιο ισχυρή η άποψη εκείνων που θέλουν μία έκδοση GTI του Yaris στις εκθέσεις, ώστε η σύνδεση με το αγωνιστικό project να είναι άμεση και η επένδυση να πιάσει τόπο, φέρνοντας νέες πωλήσεις.

Ο πρόεδρος της Toyota Europe, Johan van Zyl, μιλώντας στο βρετανικό Auto Express, δήλωσε: «Δεν έχει νόημα να επενδύεις στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο, αν δεν υπάρχει αντιστοίχιση με την γκάμα των αυτοκινήτων δρόμου. Αυτό που θα βλέπει ο κόσμος στους αγώνες, θέλουμε να μπορούμε να το προσφέρουμε και στους πελάτες μας. Το ευρωπαϊκό κομμάτι της Toyota θέλει οπωσδήποτε να γίνει κάτι ώστε η συμμετοχή μας στο WRC να αντικατοπτρίζεται στην αγορά».

Σύμφωνα με το Auto Express, ακόμη και αν υπάρξει αντίδραση από τα κεντρικά της Toyota στη Ιαπωνία, μια καυτή έκδοση του Yaris δεν  μπορεί να φτάσει στις εκθέσεις πριν το 2018 καθώς μια τέτοια επένδυση έχει νόημα να γίνει στο Yaris της επόμενης γενιάς. Ο van Zyl ελπίζει ότι ένα τέτοιο project θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Gazoo Racing Team που λειτουργεί ως ένα δευτερεύον brand μέσα στον οργανισμό της Toyota έχοντας την ευθύνη των αγωνιστικών προγραμμάτων του εργοστασίου.

«Θέλουμε να κάνουμε αίσθηση, σχετικά με την εμπλοκή μας στους αγώνες. Είναι μια φιλοσοφία που θέλουμε να περάσει στον κόσμο. Η σχέση μας με την Gazoo δείχνει ακριβώς αυτό, ότι μαθαίνουμε από τους αγώνες, ότι μεταφέρουμε την τεχνολογία και τον συναρπαστικό χαρακτήρα των αγωνιστικών στα αυτοκίνητα δρόμου», δηλώνει o van Zyl.

Και άλλες αγορές, πέραν της ευρωπαϊκής, στηρίζουν την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει μια σπορ έκδοση του Yaris. Πέρσι, ο Tetsuya Tada, αρχιμηχανικός στο κομμάτι των σπορ αυτοκινήτων της Toyota, είχε δηλώσει στο motoring.com.au ότι και ο ίδιος  πίστευε πως στην γκάμα του μεγαλύτερου κατασκευαστή στον κόσμο χρειάζεται ένα μικρό σπορ hatchback.

Αν εγκριθεί το project, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι θα βασίζεται στο Yaris Turbo της ιαπωνικής αγοράς. Το οποίο όμως θα χρειαστεί περισσότερη ισχύ από τους 150 ίππους και τα 21 kgm ροπή του κινητήρα των 1.500 cc. Η εμφάνιση θα είναι εμπνευσμένη από το Yaris WRC που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, με φαρδύτερο bodykit, ξεχειλωμένα φτερά, πτέρυγα και επιθετικούς προφυλακτήρες. Οι άνθρωποι της Toyota ως βασικό ανταγωνισμό βλέπουν το Ford Fiesta ST και το Volkswagen Polo GTI.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube