Η Toyota ετοιμάζει την σπορ έκδοση του Yaris

Η Toyota ετοιμάζει την σπορ έκδοση του Yaris

Χθες παρουσιάστηκε επισήμως η αγωνιστική ομάδα της Toyota που θα τρέξει το Yaris WRC το 2017. Έρχεται και το μοντέλο δρόμου.

Η Toyota σύντομα θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός fun to drive προσθιοκίνητου hatchback, ώστε να ζευγαρώσει στην γκάμα της με την πισωκίνητη GT86. Κι αυτό θα είναι μια κορυφαία έκδοση του Yaris.

Είχαμε αναφέρει και πριν λίγο καιρό ότι εξετάζεται από την Toyota ένας ανταγωνιστής για το Fiesta ST και τα άλλα hot hatches. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προφανώς η απόφαση αυτή έχει να κάνει με την εμπλοκή της μάρκας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Με την ομάδα που παρουσιάστηκε χθες στο Ελσίνκι, και όπλο το Yaris WRC.

Λεπτομέρειες δεν έχουν φυσικά αποκαλυφθεί. Ωστόσο τo ρεπορτάζ επιβεβαίωσε ένα Tweet της Toyota στο οποίο αναφέρει ότι εργάζεται σε έκδοση υψηλής απόδοσης του Yaris. Και αποκάλυψε το σκίτσο του concept που παραθέτουμε. Το αυτοκίνητο θα λέγεται Yaris Gazoo, προς τιμήν της εργοστασιακής ομάδας Toyota Gazoo Racing, της αγωνιστικής ομάδας που έχει αναλάβει να τρέχει το πρόγραμμα WRC.

Σύμφωνα με τις παλαιότερες αναφορές, η σπορ έκδοση θα βασίζονταν στην επόμενη έκδοση του Yaris η οποία δεν θα παρουσιαστεί νωρίτερα από το 2018. Όμως το σκίτσο δείχνει το σημερινό μοντέλο να φορά το εντυπωσιακό bodykit. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Autocar, η Toyota σκοπεύει να φτιάξει ένα παρακλάδι μέσα στην γκάμα της, ένα ξεχωριστό brand γύρω από το όνομα Gazoo, την εργοστασιακή αγωνιστική ομάδα η οποία εκτός από το WRC τρέχει τα πρωτοτυπα LMP1 στο LeMans. Ήδη πωλούνται εκδόσεις Gazoo από την Toyota, αλλά μόνο στην ιαπωνική αγορά.

Πηγή R&T, Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube