Ράλι Σουηδίας: O Ogier προηγείται, οι άλλοι ταλαιπωρούνται [video]

Ράλι Σουηδίας: O Ogier προηγείται, οι άλλοι ταλαιπωρούνται [video]

Ο Ogier και η VW προηγούνται στο Ράλι Σουηδίας, ενώ τα προβλήματα των Meeke και Mikkelsen έχουν φέρει τον Paddon με το Hyundai στην 2η θέση.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Ogier με το VW Polo R WRC ήταν ο ταχύτερος και των τριών ειδικών διαδρομών στο πρωινό loop της 1ης μέρας του Ράλι Σουηδίας. Και μπήκε στο απογευματινό loop εμπρός από τον team-mate του Andreas Mikkelsen.

Και οι δύο είχαν πρόβλημα με υδρολίσθηση στην Svullrya, όταν έπεσαν σε μια νερολακκούβα που δεν περίμεναν και είχαν μικρή έξοδο η οποία με την πρώτη ματιά φάνηκε ότι τους άφησε μικρές μόνο ζημιές. Η έξοδος του Γάλλου ήταν πιο μικρή και όντως ανώδυνη. Αλλά ο Mikkelsen έχασε το πίσω μέρος, χτύπησε σε ένα κούτσουρο και έπεσε στην 7η θέση της γενικής.

Ο Meeke ανέλαβε τότε να κυνηγήσει τον Ogier, ο οποίος έκανε τον πρώτο χρόνο στην 7η ειδική και μείωσε την διαφορά του με την κορυφή στα 21”. Ο Βρετανός ήταν ταχύτερος και στην αρχή της 8ης ειδικής, αλλά η επαφή με έναν φυτευτό βράχο που δεν φαίνονταν κατέστρεψε το DS3 και τον έθεσε εκτός αγώνα από νωρίς. Κάτι παρόμοιο του είχε συμβεί και στο Monte Carlo, όταν εγκατέλειψε όντας δεύτερος.

Ο Paddon έχει περιορισμένη εμπειρία από αγώνες στο χιόνι, με δύο μόλις προηγούμενες συμμετοχές στο Ράλι Σουηδίας. Αλλά στην πρώτη συμμετοχή του νέου Hyundai i20 WRC ο Νεοζηλανδός πετούσε στις απογευματινές ειδικές. Ήταν δεύτερος στην 7η και πρώτος στην 8η, μετά την εγκατάλειψη του Meeke. Όπως και στην 9η. Με αυτό τον ρυθμό ο Paddon βρέθηκε πρώτος ενός γκρουπ πέντε οδηγών που παλεύουν για την 2η θέση. Κατάφερε μάλιστα να ανοίξει μια διαφορά 7 δευτερολέπτων από τον Mads Ostberg στην 3η θέση.

Ο Νορβηγός ήταν επίσης εντυπωσιακός το απόγευμα, όπως και ο Εσθονός Ott Tanak που συνέχισε να αποδίδει καλά με τα ελαστικά DMACK, μόλις ένα δευτερόλεπτο πιο πίσω, στην 4η θέση. Ο Dani Sordo παραμένει μέσα στην μάχη, από την 5η θέση, μία πάνω από τον Mikkelsen, που ανέβηκε έκτος μετά την εγκατάλειψη του Meeke.

Ο Henning Solberg με το ιδιωτικό Ford Fiesta είναι 7ος, απολαμβάνοντας μια μάχη όλη την ημέρα με τον Craig Breen, o οποίος στο ντεμπούτο του με εργοστασιακό αυτοκίνητο έλαμψε στην 7η ειδική γράφοντας τον 3ο χρόνο. Έκανε ένα τετακε στο τέλος της 9ης ειδικής αλλά χωρίς συνέπειες, αφού και ο Solberg είχε κάποια προβλήματα με το μοτέρ του, και έτσι η μεταξύ τους ισορροπία δεν διαταράχτηκε.

Ο Latvala είχε μια φριχτή μέρα, που ξεκίνησε με ένα σπασμένο ημιαξόνιο και τελείωσε με πρόβλημα στην ανάρτηση. Παρόμοιο πρόβλημα είχε και ο Thierry Neuville στην 4η ειδική, πράγμα που τον έριξε πάνω από 3 λεπτά πίσω από τον δέκατο Bertelli.

Στην WRC2 προηγείται ο Elfyn Evans, εκμεταλλευόμενος τον γρήγορο ρυθμό του και τα προβλήματα των αντιπάλων του.   

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube