Η Toyota σκέπτεται τους Solberg και Loeb!

Η Toyota σκέπτεται τους Solberg και Loeb!

O Makinen βλέπει τους παλιούς πρωταθλητές ως λύση στο πρόβλημα εύρεσης οδηγών για το Yaris WRC το 2017.

Ο επικεφαλής της Gazoo Racing team, o Tommi Makinen, παραδέχτηκε στο «αδελφό» μας AUTOSPORT ότι το να βρει οδηγούς για την ομάδα της Toyota γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

«Ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς στο όλο πακέτο είναι οι οδηγοί», δήλωσε ο Φιλανδός στο περιοδικό. «Όμως πρέπει πλέον να είμαστε ρεαλιστές: δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί για να διαλέξουμε. Η επόμενη χρονιά [2017] θα είναι πιθανότατα ένας συμβιβασμός για μας, όσον αφορά στους οδηγούς. Πρέπει να εξετάσουμε διαφορετικές ιδέες».

Οι οδηγοί της VW δεσμεύονται με συμβόλαιο, όπως και ο Kris Meeke της Citroen που απέρριψε την πρόταση του Makinen να πάει στην Toyota και παραμένει στη γαλλική ομάδα. Ο πρωταθλητής Sebastien Ogier είχε απορρίψει πρόταση της Toyota τον περασμένο Αύγουστο.

Μόνον ο Thierry Neuville της Hyundai και ο Mads Ostberg της M-Sport θα είναι ελεύθεροι του χρόνου. Ο Βέλγος έχει ήδη πει ότι βλέπει το μέλλον του στη Hyundai, πράγμα που καθιστά τον Νορβηγό την πιο πιθανή επιλογή για την Toyota.

O Makinen όμως είναι ανοιχτός και σε πιο ριζοσπαστικές λύσεις, όπως αυτή των παλιών πρωταθλητών.

Ο Makinen συναντήθηκε με τον πρωταθλητή WRC του 2003, τον Petter Solberg (επάνω δεξιά), στη Φιλανδία τον περασμένο μήνα.

«Συζητήσαμε διάφορα σχέδια με τον Petter», επιβεβαίωσε ο Makinen. «Ξέρουμε ότι ο Petter είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και γρήγορος οδηγός».

Όταν ρωτήθηκε ευθέως αν θα ήταν πιθανό να δοκιμάσει ο Solberg το Yaris WRC φέτος, ο Makinen απάντησε: «Γιατί όχι; Γιατί όχι; Δεν ξέρω. Διευθύνει την ομάδα του στο rallycross και θα ξανακάνει το πρωτάθλημα, αλλά ίσως κάτι είναι δυνατόν να γίνει».

Ο Solberg έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή του να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο World RallyX και φέτος. Πέρα από αυτό, δεν έχει άλλο σίγουρο σχέδιο.

«Υπάρχουν κάποιες διαφορετικές επιλογές για την επόμενη σεζόν», δήλωσε ο Νορβηγός στο AUTOSPORT. «Αναμφίβολα το μέλλον του rallycross είναι συναρπαστικό και κάποιες επιλογές που έχουμε σε αυτό το πρωτάθλημα είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες. Όμως ίσως να έχουμε ακόμα κάποιες εκκρεμότητες στο WRC. Είναι ενδιαφέρον να μιλάς στον Tommi και να ακούς για τα μεγάλα σχέδια που έχει η Toyota».

Ο Makinen δεν έχει ακόμη ανοίξει συζητήσεις με τον Loeb, παρά τις φήμες ότι εκπρόσωποι του Γάλλου επισκέφθηκαν τον επικεφαλής της Toyota στην Puupola της Φιλανδίας.

«Δεν έχω ακόμα δει ούτε μιλήσει με τον Sebastien», είπε ο Makinen (φωτ. κάτω). «Πολλές φήμες κυκλοφορούν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει τίποτε. Αν ο Sebastien ενδιαφερόταν να κάνει κάτι, τότε σίγουρα θα ήθελα να μιλήσω μαζί του. Ξέρουμε ότι είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς που υπήρξαν ποτέ, και ακόμα τα πάει πολύ καλά, συνεχίζοντας να οδηγεί».

Βραχυπρόθεσμα, ο Mikko Hirvonen αναμένεται να ολοκληρώσει τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης του Yaris WRC της Toyota Gazoo.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube