Και ο Craig Breen στη Citroën το 2016

Και ο Craig Breen στη Citroën το 2016

O Ιρλανδός, νικητής πέρσι στο Ράλι Ακρόπολις, θα αγωνίζεται μαζί με τον Kris Meeke με «ιδιωτικό» Citroën.

Οι Meeke και Breen, μαζί με τους Stephane Lefebvre και Khalid Al-Qassimi, θα αποτελούν το ρόστερ της δορυφορικής ομάδας PH Sport, που θα αγωνίζεται στο WRC του 2016 με την υποστήριξη του εργοστασίου.

Η Citroën ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι ο Meeke είχε αρνηθεί πρόταση της Toyota και θα μείνει στη γαλλική ομάδα έως και το 2018 για να εξελίξει το αυτοκίνητο με το οποίο η φίρμα θα επιστρέψει το 2017. Ο Meeke παράλληλα θα τρέξει του χρόνου και σε ορισμένους αγώνες για να διατηρήσει τη φόρμα του.

Ανακοινώθηκε τώρα επίσημα ότι η ομάδα θα έχει του χρόνου τον όνομα Abu Dhabi Total World Rally Team και το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το Ράλι Monte Carlo, στις 22 Ιανουαρίου, όπου θα οδηγήσουν ο Meeke και ο Lefebvre.

Στον επόμενο γύρο του πρωταθλήματος, στη Σουηδία, τη θέση του Lefebvre θα πάρει ο Al-Qassimi, ενώ θα αγωνιστεί και ο Breen, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν με την αδελφή φίρμα Peugeot στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC).

Οι τέσσερις οδηγοί θα εναλλάσσονται στους υπόλοιπους αγώνες του 2016.

Ο Al-Qassimi, που έφερε και τη χορηγία από το Abu Dhabi, δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος από τον συνδυασμό εμπειρίας και νεότητας στην οδηγική σύνθεση της ομάδας.

«Ως πρώτος οδηγός, ο Kris Meeke θα τρέξει σε κάμποσους αγώνες, αλλά θα δώσει προτεραιότητα στην εξελικτική δουλειά που θα κάνει για τη Citroen Racing», είπε.

«Θα επιδιώξουμε επίσης να δώσουμε ευκαιρίες σε ταλαντούχους νέους οδηγούς από τον όμιλο PSA Peugeot Citroën. Υποστηριζόμενοι από την πολύπειρη ομάδα, θα μπορούν να αυξήσουν την εμπειρία τους και να δείξουν τι μπορούν να κάνουν».

Η ανακοίνωση της ομάδας λέει ότι η συμμετοχή της θα ποικίλλει από ένα έως τρία αυτοκίνητα «ανάλογα με τον αγώνα και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται» και ότι θα επικεντρωθεί σε «μια επιλογή από ράλι του WRC που γίνονται στην Ευρώπη».

Ο Meeke δήλωσε πολύ ικανοποιημένος με το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2016 και ειδικά με το γεγονός ότι ξεκινά άμεσα με το Monte.

Ο Breen πήρε τον τίτλο της Ακαδημίας WRC το 2011 και κέρδισε την κατηγορία Super 2000 του WRC ένα χρόνο αργότερα.

Η εμπειρία του σε αγώνες με αυτοκίνητο της κορυφαίας κατηγορίας World Rally Car είναι περιορισμένη, καθώς έχει τρέξει σε δύο μόνο αγώνες του WRC με ένα ιδιωτικό Ford το 2014 (φωτ. κάτω).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube