Η VW στηρίζει τον Latvala στο ατύχημα με τον θεατή [video]

Η VW στηρίζει τον Latvala στο ατύχημα με τον θεατή [video]

Ο Jari-Matti Latvala δεν θα είχε φύγει από το σημείο αν είχε αντιληφθεί ότι είχε χτυπήσει θεατή, υποστηρίζει ο Jost Capito

O Latvala δέχτηκε ποινή μιας αγωνιστικής με αναστολή από τους αγωνοδίκες του Monte Carlo αφού χτύπησε και έριξε στο έδαφος θεατή στην ειδική διαδρομή Lardier et Valenca-Faye, το περασμένο Σάββατο το πρωί.

Η ποινή επιβλήθηκε διότι ο Φιλανδός δεν σταμάτησε για να διαπιστώσει την κατάσταση του θύματος, αν και ο θεατής πιστεύεται πως τελικά βγήκε αλώβητος.

Ο επικεφαλής της VW Motorsport, Jost Capito, δήλωσε πως η ομάδα δεν είχε λόγο να αμφισβητήσει τον ισχυρισμό του Latvala ότι δεν μπορούσε να δει το θεατή.

«Υπήρχε τόσος ατμός και λάσπη στο παρμπρίζ», δήλωσε ο Capito στο «αδελφό» μας AUTOSPORT. «Νομίζω πως είδε κάτι, αλλά δεν είδε τον άνθρωπο στο καπό. Ο Jari-Matti δεν είναι ο τύπος που δεν θα σταματούσε αν συνειδητοποιούσε ότι είχε χτυπήσει κάποιον. Αυτός κλαίει όταν χτυπήσει μύγα στο παρμπρίζ».

Η αναφορά των αγωνοδικών τόνιζε τη διαφορά στην απόδοση μιας στιχομυθίας ανάμεσα στον Latvala και τον ρεπόρτερ της WRC TV, Julian Porter, την ώρα που ο Φιλανδός προσπαθούσε να επισκευάσει το Polo του μετά την ειδική.

Ο Porter υποστήριξε πως ο Latvala ήξερε ότι είχε χτυπήσει θεατή και ήθελε να μάθει για την κατάστασή του. Αντίθετα, ο Latvala θυμόταν ότι είχε πει πως δεν ήξερε αν είχε χτυπήσει κάποιον.

«Αυτό δείχνει πώς είναι ο χαρακτήρας του Jari-Matti», λέει ο Capito. «Επισκεύαζε το αυτοκίνητο, αλλά ήθελε να μάθει αν είχε χτυπήσει κανέναν και αν αυτός ήταν καλά. Αυτό νομίζω ότι επηρέασε τους αγωνοδίκες που κατάλαβαν ότι ο Jari-Matti δεν ενδιαφέρεται μόνο για το αυτοκίνητο και το ράλι, ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους».

Ο Capito, που θα πάει σύντομα στη McLaren Formula 1, πρόσθεσε πάντως ότι η τιμωρία του Latvala ήταν δίκαιη: «Αν κάνεις κάτι που δεν είναι σωστό, δεν έχει σημασία αν το έκανες επίτηδες ή όχι, έχεις κάνει κάτι που είναι λάθος. Κι αυτό ήταν λάθος. Όταν είδε ανθρώπους γύρω του, θα μπορούσε να σταματήσει και να ρωτήσει αν όλοι ήταν εντάξει. Αυτή θα ήταν η σωστή αντίδραση».

Ο Capito πάντως είναι σίγουρος ότι το συμβάν δεν θα επηρεάσει τον Latvala στο επόμενο ράλι του WRC, στη Σουηδία, στις 11-14 Φεβρουαρίου. Είπε επίσης ότι προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τον παθόντα θεατή μέσω facebook, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube