Αυτό είναι το Ford Fiesta WRC του 2017

Αυτό είναι το Ford Fiesta WRC του 2017

Η M-Sport αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες του νέου αγωνιστικού Ford Fiesta με το οποίο θα συμμετέχει στο WRC την επόμενη χρονιά.

Έχουμε δει το Ford Fiesta WRC του 2017 με βαρύ καμουφλάζ, όμως σήμερα ήρθε η στιγμή της επίσημης αποκάλυψης του νέου αγωνιστικού.

Το νέο Fiesta WRC έχει γράψει ήδη περισσότερα από 6.000 km σε δοκιμές εξέλιξης. Κάποια από αυτά μάλιστα έγιναν στα χέρια του Sebastien Ogier, στα τέλη Νοεμβρίου, αφού ο Γάλλος έχει μείνει χωρίς μπάκετ για την επόμενη χρονιά, μετά την αποχώρηση της Volkswagen από τον θεσμό, οπότε κάνει… διερευνητικά test drives.

Και το αφεντικό της M-Sport όμως, ο Malcolm Wilson, έχει οδηγήσει ο ίδιος το Fiesta WRC και έχει να δηλώσει: «Μπορώ ειλικρινά να πω ότι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα που έχουμε φτιάξει. Σε ενθουσιάζει στην οδήγηση, ακούγεται φανταστικά και δείχνει ιδιαίτερα ποθητό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Ogier δοκιμάζει το Yaris WRC [video]

Ο Wilson είναι μάλιστα πεπεισμένος ότι το αυτοκίνητο που έφτιαξε η ομάδα του «είναι κανό να ανταγωνιστεί -και να κερδίσει- τους αντιπάλους του σε κορυφαίο επίπεδο». Το νέο Fiesta WRC είναι κατά 95% ένα καινούργιο αυτοκίνητο, φτιαγμένο χωρίς συμβιβασμούς, σύμφωνα με την M-Sport έχει τα φόντα να ανεβαίνει συχνά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.



Υπενθυμίζουμε ότι οι κανονισμοί του WRC για το 2017 επιτρέπουν περισσότερες ελευθερίες στον τομέα της αεροδυναμικής, μεγαλύτερο στόμιο στον περιοριστή του τούρμπο, που επιτρέπει στη μέγιστη ισχύ να φτάσει τους 380 PS, αλλά και ενεργό μεσαίο διαφορικό.

[Πηγή: Μ-Sport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube