Ogier: Έχω πολλές επιλογές για το μέλλον μου στο WRC

Ogier: Έχω πολλές επιλογές για το μέλλον μου στο WRC

Ο Γάλλος αποκάλυψε πως συζητά με M-Sport και Citroen αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει

Μετά την αιφνίδια αποχώρηση της VW από το WRC, υπήρξαν πολλά σενάρια για το μέλλον των οδηγών της ομάδας και κυρίως του παγκόσμιου Ogier.

H αλήθεια είναι πως υπό κανονικές συνθήκες όλες οι ομάδες θα ήθελαν να έχουν στο μπάκετ τους έναν οδηγό σαν τον Γάλλο και ο ίδιος δείχνει να μην αγχώνεται σχετικά με το αγωνιστικό του μέλλον, μολονότι η VW του ταίριαζε «γάντι».

Την ίδια στιγμή όμως πονοκέφαλος επικρατεί στις ομάδες που είχαν μεν κλείσει τους οδηγούς τους για το 2017, αλλά κάτω από τις παρούσες συνθήκες θα ήθελαν έως και διακαώς, τον Ogier στις τάξεις τους
 
Επικρατέστερες για να διεκδικήσουν και να ντύσουν τον Γάλλο στα χρώματά τους εμφανίζονται η M-Sport και η Citroen με τον Ogier να επιβεβαιώνει με δηλώσεις του από την Αυστραλία πως έχει ήδη συμφωνήσει να οδηγήσει και να δοκιμάσει δύο αυτοκίνητα. 
Δεν είναι μυστικό, δήλωσε ο Ogier από το Coffs Harbour. Έχω ήδη συζητήσει με δύο ομάδες (σ.σ: αναφέρεται στις δύο παραπάνω) και τώρα θέλω να συναντηθώ μαζί τους και να συζητήσω τα σχέδιά τους για το μέλλον με σκοπό να αποφασίσω. 
Θέλω να κρίνω πριν υπογράψω με κάποια νέα ομάδα και στο πλαίσιο αυτό η δοκιμή του αυτοκινήτου είναι σημαντική για να διαμορφώσω άποψη. 
 
Οι όποιες δοκιμές θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα και με τη σύμφωνη γνώμη της VW, που δέχεται ότι μπορώ να συνομιλήσω με άλλες ομάδες σε ό,τι αφορά στο μέλλον μου. Είναι μια συμφωνία κυρίων, τόνισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής. 
 
Ελπίζω -συμπλήρωσε - όταν γυρίσουμε πίσω στην Ευρώπη να έχω άμεσα τη δυνατότητα να εργαστώ προς αυτήν την κατεύθυνση, μια και ο καιρός που απομένει μέχρι την έναρξη του νέου πρωταθλήματος στο Μόντε Κάρλο είναι πολύ λίγος. 
Είναι σαφές ότι ήδη είναι αργά αν αναλογιστούμε τις εβδομάδες που απομένουν, αλλά πιστεύω πως πολύ σύντομα θα έχω πάρει την τελική μου απόφαση. 
 
Σε κάθε περίπτωση «κλειδί» για την απόφαση θα είναι πόσο ανταγωνιστική θα είναι η ομάδα που θα επιλέξει ο Γάλλος, με δεδομένο ότι δεν θέλει απλά να τρέχει όπως είπε, αλλά να βρίσκεται για μια ακόμη φορά στη μάχη του τίτλου.
 
Στο μεταξύ, και μέχρι ο Ogier να αποφασίσει, δυσκολεύει η κατάσταση για Latvala και Mikkelsen. Με τον Γάλλο να είναι η πρώτη επιλογή όλων των ομάδων που θέλουν έναν οδηγό από τη VW, πρέπει πρώτα αυτός να αποφασίσει πού θα πάει και μετά, ανάλογα και με το πόσες θέσεις θα είναι κενές να αναζητήσουν στέγη οι δύο ομόσταυλοί του. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube