O Loeb στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross [video]

O Loeb στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross [video]

Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα ακολουθήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross με την Peugeot.

Ο θρύλος του WRC μοιάζει να έχει ακόμη ακόρεστη δίψα για αγώνες. Μετά το πέρασμά του από το WTCC και το φετινό εγχείρημα του Rally Dakar, ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα World RX του 2016 με την εργοστασιακή ομάδα της Hansen.

Ο
Loeb έχει κόψει πλέον τους δεσμούς του με την Citroen, τουλάχιστον ως οδηγός, και είναι μέλος του αγωνιστικού τμήματος της Peugeot, με την οποία έχει συμμετάσχει στο Pikes Peak και στο Rally Dakar. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν παλιό του γνώριμο, τον πρωταθλητή του 2014 και 2015, Peter Solberg.

«Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική να αγωνιστώ στο World RX για πρώτη φορά, και μάλιστα σε ολόκληρο το πρωτάθλημα», δήλωσε ο Loeb. «Όλα αυτά τα χρόνια είχα την ευκαιρία να τρέξω σε πολλές διαφορετικές συναρπαστικές μορφές αγώνων. Αλλά η προοπτική του Rallycross, που είναι άκρως ανταγωνιστικό, και μάλιστα με το πανίσχυρο Peugeot 208 WRX, κυριολεκτικά με εξιτάρει. Οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου αλλά και οι όροι του παιχνιδιού, οι κανόνες που διέπουν τους αγώνες, είναι μια μεγάλη πρόκληση που ανυπομονώ να ζήσω. Είναι όλα καινούρια για μένα, έχω πολλά να μάθω και ελπίζω σύντομα να φτάσω σε ένα καλό επίπεδο και να είμαι ανταγωνιστικός».

Ο Loeb στο παρελθόν είχε πάρει μια γεύση από Rallycross, όταν είχε συμμετάσχει στον αγώνα της Γαλλίας το 2013 και είχε φτάσει ως τον ημιτελικό. Η είσοδος του Loeb στο παιχνίδι δυναμώνει πολύ την ομάδα της Peugeot, η οποία έτσι κι αλλιώς ήταν ο βασικός αντίπαλος για τον Solberg και την δική του ομάδα, με τον Timmy Hansen, γιο του επικεφαλής της ομάδας και 14 φορές πρωταθλητή Ευρώπης στο Rallycross Kenneth, να τερματίζει τελικά στην δεύτερη θέση του περσινού πρωταθλήματος.

O Kenneth Hansen δήλωσε: «Πέρσι δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Φέτος με την προσθήκη του Sebastian θα είμαστε ακόμη πιο δυνατοί. Το Rallycross είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία αγώνων, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Η ικανότητα του Loeb να προσαρμόζεται δεν επιτρέπει την παραμικρή αμφιβολία για το πόσο καλά θα τα καταφέρει».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube