Ο Loeb επιστρέφει στο WRC με δική του ομάδα

Ο Loeb επιστρέφει στο WRC με δική του ομάδα

Ο Sebastian Loeb θα επιστρέψει στο WRC το 2016 ως ιδιοκτήτης ομάδας, σε συνεργασία με τον συνοδηγό του Daniel Elena.

Μετά από τέσσερα χρόνια συμμετοχής σε διάφορους αγώνες, μεταξύ των οποίων το παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού WTCC, ο Γάλλος και η ομάδα του Sebastian Loeb Racing θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally και συγκεκριμένα στην κατηγορία Junior WRC, την επόμενη σεζόν.

Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα επιβλέπει την ομάδα σε συνεργασία με τον συνοδηγό του Daniel Elena.

Η Citroen έχει ανακοινώσει ότι από το 2017 θα αποσυρθεί ως εργοστασιακή συμμετοχή από το WTCC ώστε να επικεντρωθεί στο WRC, όταν οι νέοι κανονισμοί θα ανακατέψουν την τράπουλα και θα έχει την μεγάλη ευκαιρία να ανατρέψει την κυριαρχία της VW. Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος ωστόσο έχει δηλώσει ότι η πετυχημένη C-Elysee θα μπορούσε να συνεχίσει στο WTCC με την ιδιωτική ομάδα του Sebastian Loeb, η οποία ήδη υποστηρίζει μια C-Elysee για τον Mehdi Bennani. Και θα συνεχίσει να το κάνει και το 2016, παρά την απομάκρυνση του Loeb από την εργοστασιακή ομάδα.

O Loeb από την μεριά του, παρότι επιβεβαιώνει το μέλλον του project WTCC, δηλώνει ότι η εμπλοκή της ομάδας του στο σπορ που τον ανέδειξε είναι… πεπρωμένο. «Ήταν βέβαιο ότι κάποια στιγμή η ομάδα θα εμπλέκονταν στα rally. Στην αρχή λέγαμε να εστιάσουμε στους αγώνες πίστας, γιατί εκεί έβλεπα ότι θα με οδηγούσε η καριέρα μου. Αλλά ήταν στο πεπρωμένο της ομάδας να εμπλακούμε κάποια στιγμή στους αγώνες rally» δήλωσε ο Loeb. «Δεν υπήρχε λόγος να βιαστούμε. Απλώς ήρθε η κατάλληλη στιγμή. Οι αγώνες rally είναι πολύ ιδιαίτεροι για εμάς. Είναι ο χώρος από τον οποίο ξεκινήσαμε, ζήσαμε σημαντικές στιγμές και πιστεύω ότι θα ζήσουμε και άλλες, ως ομάδα πλέον».

Οι Loeb – Elena είχαν κερδίσει το κύπελλο FIA Super 1600 το 2001. Ήταν ο θεσμός που εξελίχθηκε σε Junior WRC. Αυτό εξηγεί πολλά, όπως λέει ο ίδιος ο Loeb. «Το Junior WRC ήταν η προφανής επιλογή. Είναι ένας θεσμός που υποστηρίζει και αναδεικνύει τους νέους οδηγούς. Ήμουν σε αυτή την θέση πριν 15 χρόνια και καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι» καταλήγει ο εννιά φορές παγκόσμιος, που δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για το project.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube