Dakar Rally: Νίκη για τον Al-Attiyah με Mini, άσχημη τούμπα ο Loeb

Dakar Rally: Νίκη για τον Al-Attiyah με Mini, άσχημη τούμπα ο Loeb

Ο Nasser Al-Attiyah με το Mini πήρε την πρώτη νίκη σε ειδική και έσπασε το σερί των Peugeot, ενώ ο Loeb τούμπαρε άσχημα.

Καθώς ο αγώνας μπήκε στην δεύτερη εβδομάδα του, στους αμμόλοφους της Αργεντινής, το Dakar δείχνει το πραγματικό σκληρό του πρόσωπο στους οδηγούς.

Ο Al-Attiyah με το Mini ήταν σήμερα το πρόσωπο της ημέρας, στην 8η ειδική Salta – Belen. Ήταν ήδη πρώτος με διαφορά πάνω από ένα λεπτό ως το πρώτο σημείο ελέγχου και δύο λεπτά μπροστά από τον Carlos Sainz με το άλλο Peugeot. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Sainz ξεκίνησε αντεπίθεση και μείωσε την διαφορά από τον Al-Attiyah στα 15” στο τρίτο σημείο ελέγχου και πήρε κεφάλι με διαφορά ως και 47 δευτερόλεπτα, οδηγώντας προς τον τελευταίο σταθμό ενδιάμεσης χρονομέτρησης. Παρόλα αυτά ο Al-Attiyah μπόρεσε να καλύψει έδαφος στο τέλος και να κερδίσει την 8η ειδική διαδρομή με διαφορά 12”.

Οι ελπίδες του Loeb για νίκη στο ντεμπούτο του στο Dakar φαίνεται να εξανεμίζονται. Ο Γάλλος εννιά φορές πρωταθλητής του WRC έχασε 8’ όταν κόλλησε στους αμμόλοφους, την στιγμή που είχε τον Al-Attiyah μπροστά του στο λεπτό. Αλλά αυτή δεν ήταν η μόνη δύσκολη στιγμή του. Περίπου 32 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό της ειδικής των 540 km το Peugeot 2008 DKR του Loeb τούμπαρε άσχημα.  Μαζί με τον συνοδηγό του Daniel Elena κατάφεραν να μπαλώσουν πρόχειρα το πληγωμένο Peugeot και να φτάσουν στον τερματισμό με διαφορά 68” πίσω από τον Al-Attiyah.


Το συμβάν τους έφερε στην 8η θέση της γενικής κατάταξης, 65 ολόκληρα λεπτά πίσω από τον Peterhansel, ο οποίος πήρε ξανά κεφάλι στον αγώνα παρότι έχασε 6’ από κλατάρισμα ελαστικού.

«Στο τέλος ενός μεγάλου ποταμού, με ταχύτητα περίπου 120 km/h υπήρχε μια μεγάλη λακκούβα, ένα μεγάλο κενό. Έπεσε μέσα και τούμπαρε», δήλωσε ο Peterhansel για το ατύχημα του Loeb. «Δεν ξέρω πόσες τούμπες έφερε, αλλά ήταν καλά. Όταν έφτασα ήταν έξω από το αυτοκίνητο και μας είπε ότι είναι καλά, οπότε έφυγα».

Ο Sainz είναι τώρα δεύτερος στη γενική, 2’29” πίσω από τον Peterhansel, με τον Al-Attiyah 14’43” πιο πίσω. Ένας από τους ευνοημένους από την ατυχία του Loeb είναι ο Miko Hirvonen, ο οποίος τερμάτισε 5ος σήμερα και ανέβηκε στην 4η θέση της γενικής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube