World Rallycross: Πρωταθλητής ο Solberg [video]

World Rallycross: Πρωταθλητής ο Solberg [video]

O Petter Solberg έγινε ο πρώτος πρωταθλητής World Rallycross με μια 3η θέση στη Franciacorta της Ιταλίας, ενώ ο Timmy Hansen χάρισε στην Peugeot την πρώτη της νίκη.

Η συγκομιδή βαθμών του Solberg ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει τον τίτλο –τον πρώτο για τον Νορβηγό μετά από αυτόν του WRC το 2003– ενώ απομένουν ακόμα δύο αγώνες.

Ο αγώνας της Ιταλίας όμως κερδήθηκε από τον Hansen, που ήταν πρώτος στην ενδιάμεση κατάταξη και στον ημιτελικό του, πριν νικήσει και στον τελικό για να δώσει στο εργοστασιακό πρόγραμμα Team Peugeot-Hansen την πρώτη του νίκη με το 208.

Έχοντας δίπλα του στην πρώτη σειρά εκκίνησης τον team-mate του, Timur Timerzyanov, o Hansen έκανε την καλύτερη εκκίνηση για να μπει πρώτος στη Στροφή 1.

Στη δεύτερη θέση, ο Timerzyanov, πιεζόμενος από τον Solberg, έπαθε λάστιχο στο τέλος του πρώτου γύρου, βγαίνοντας εκτός μάχης.

Ο Solberg έπαιξε τον joker” του (υποχρεωτική παράκαμψη, όπου χάνεις χρόνο) στο 2ο γύρο και ξαναμπήκε στην πίστα μόλις μπροστά από τον Richard Goransson (Ford Fiesta), που έκανε το ντεμπούτο του και είχε μπει για τον “joker” του στον πρώτο γύρο.

Όπως στους προηγούμενους αγώνες, σε Γερμανία και Καναδά, ο Solberg έσπασε στη συνέχεια την πίσω ανάρτηση του Citroen DS3 του σε μια προσγείωση από άλμα, με αποτέλεσμα ο Goransson να περάσει τον Νορβηγό στο τέλος του 3ου γύρου.

Ο Solberg χρειαζόταν μια 3η θέση για να πάρει τον τίτλο, και σ’ αυτό τον βοήθησαν οι εγκαταλείψεις των Johan Kristofferson (VW) και Andreas Bakkerud (Ford).

Καθώς λοιπόν απέμεναν στη μάχη μόνο τρία αυτοκίνητα, ο Solberg μπόρεσε χωρίς πρόβλημα να πάρει την τρίτη θέση που χρειαζόταν.

Μπροστά, ο Hansen πήρε με άνεση την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ ο πρωταγωνιστής του Σκανδιναβικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού, Goransson, τερμάτισε δεύτερος.



Ο Timerzyanov κατάφερε τελικά να τερματίσει στη 4η θέση.

Οι άλλοι μνηστήρες του τίτλου, ο Reinis Nitiss (Ford Fiesta) και ο Toomas Heikkinen (VW Polo), κατάφεραν να φτάσουν στους ημιτελικούς, αλλά κανείς τους δεν προκρίθηκε στον τελικό για να μπορέσει να μεταθέσει τη μάχη για το πρωτάθλημα στον επόμενο γύρο, στην Τουρκία.

Ο παλιός οδηγός του WRC, Gigi Galli (Ford Fiesta), έχασε για λίγο την πρόκριση στον τελικό, στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα του World RallyX, τερματίζοντας 4ος στον πρώτο ημιτελικό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΟΥ – 6 ΓΥΡΩΝ:

Θ.

Οδηγός

Ομάδα

Αυτ/το

Διαφ.

1

Timmy Hansen

Team Peugeot-Hansen

Peugeot

4' 55.473"

2

Richard Goransson

Olsbergs MSE AB

Ford

6.361"

3

Petter Solberg

PS 110% AB

Citroen

31.410"

4

Timur Timerzyanov

Team Peugeot-Hansen

Peugeot

57.682"

5

Johan Kristoffersson

Kristoffersson Motorsport

Volkswagen

5 γύροι

6

Andreas Bakkerud

Olsbergs MSE AB

Ford

6 γύροι

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube