Dakar Rally: Θριαμβευτής ο Peterhansel με το Peugeot 2008 DKR

Dakar Rally: Θριαμβευτής ο Peterhansel με το Peugeot 2008 DKR

Ο Stephane Peterhansel πήρε την 12η νίκη του στο Dakar δίνοντας και στην Peugeot την καλύτερη ανταμοιβή για την γιγαντιαία επένδυση της.

Ο Stephane Peterhansel πήρε την12η νίκη του στο Dakar και έδωσε στην Peugeot την πρώτη της νίκη μετά το 1990.

Ο πανέξυπνος Γάλλος ξεκίνησε την δεύτερη εβδομάδα με προβάδισμα μίας ώρας.  Εκμεταλλεύτηκε την απειρία του Loeb στην άμμο και την ατυχία του Sainz, οδήγησε με μυαλό τις τελευταίες μέρες και πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον ίδιο και την ομάδα του.

Το ίδιο έκανε και σήμερα. Ο Peterhansel ήταν 7’30” πιο αργός από τον Loeb, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος στην 13ηκαι τελευταία ειδική. Το τελικό προβάδισμα του Peterhansel στη γενική έναντι του Nasser Al-Attiyah που τερμάτισε στην 2η θέση διαμορφώθηκε στα 34’58”.

Δεύτερος ταχύτερος της σημερινής μέρας με μικρή διαφορά από τον Loeb ήταν ο Hirvonen με το Mini, σε φόρμα μετά την χθεσινή νίκη. Ο Hirvonen τερμάτισε 4ος στη γενική, ανάμεσα στα δύο Toyota. Μπροστά του ο Giniel de Villiers, πίσω του ο Leeroy Poulter.

Επίκεντρο της προσοχής στο φετινό Dakar ήταν η πρώτη συμμετοχή του Sebastian Loeb. Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC ηγήθηκε για το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης εβδομάδας. Αλλά όταν ο αγώνας πέρασε στο έδαφος της Αργεντινής και στους αμμόλοφους, ο Γάλλος προδόθηκε από την απειρία του σε τέτοιου είδους τερέν, την οποία ο ίδιος άλλωστε είχε παραδεχτεί ότι φοβόταν το βράδυ πριν την τούμπα που ουσιαστικά τον έθεσε εκτός διεκδίκησης της νίκης. Τελικά ο Loeb τερμάτισε 9ος.

Ο Sainz με το άλλο Peugeot 2008 DKR έμοιαζε ο πιθανότερος νικητής μετά την εγκατάλειψη του Loeb, αλλά τελικά εγκατέλειψε όταν έσπασε ένας αποστάτης μεταξύ κινητήρα και κιβωτίου, και προκάλεσε παράπλευρες ζημιές στην μετάδοση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube