Dakar Rally: Νίκη του Hirvonen με το Mini στην 12η ειδική

Dakar Rally: Νίκη του Hirvonen με το Mini στην 12η ειδική

Στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή στον αγώνα ο Miko Hirvonen ανοίγει λογαριασμό στο Dakar, βάζοντας το όνομά του στην λίστα αυτών που έχουν κερδίσει ειδική.

Τριάντα χιλιόμετρα πριν το τέλος ο Nasser Al-Attiyah είχε περάσει τον Giniel De Villiers και είχε κάνει και μια διαφορά 21”. Στην πρώτη θέση εκείνη την στιγμή και φαβορί για τη νίκη ήταν ο Leeroy Poulter της Toyota. Όλοι περίμεναν ένα δραματικό φινάλε, όχι όμως και ότι θα ήταν ο Miko Hirvonen ο τελικός νικητής της ημέρας.

Τελικά ο Al-Attiyah όντως προσπέρασε τον οδηγό της Toyota, με τα Mini να κάνουν το 1-2 σήμερα. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο team mate του Giniel de Villiers. Στην 5η θέση τερμάτισε ο Nani Roma.



Ο Peterhansel εξακολουθεί φυσικά να προηγείται. Συνέχισε την χθεσινή τακτική του, έχοντας ως προτεραιότητα να προστατέψει το αυτοκίνητό του. Απέφυγε να πιέσει και τερμάτισε 11’ πίσω από τον Hirvonen αλλά ήλεγξε στο επίπεδο που ήθελε την διαφορά του με τον Al-Attiyah στην γενική κατάταξη, η οποία έχει διαμορφωθεί στα 41 λεπτά. Αυτή μπορεί να θεωρηθεί μια διαφορά ασφαλείας για τον οδηγό της Peugeot που είναι πολύ κοντά σε μια ακόμη νίκη, ενώ απομένει μία μόλις ειδική μήκους 180 χιλιομέτρων.

Τα άλλα δύο Peugeot των Despres και Loeb ήταν ελαφρώς ταχύτερα του Peterhansel. Ο εννιά φορές παγκόσμιος του WRC ήταν μάλιστα το ταχύτερο 2008, οκτώ λεπτά πίσω από τον πρώτο. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube