Ράλι Dakar: «Ελπίδες τέλος» για τον Loeb

Ράλι Dakar: «Ελπίδες τέλος» για τον Loeb

Ο Sebastien Loeb δήλωσε πως το όνειρο να κερδίσει το Dakar στο ντεμπούτο του «τέλειωσε» μετά τη χθεσινή του τούμπα.

Ο εννέα φορές πρωταθλητής WRC είχε ξεκινήσει τη χθεσινή ημέρα στην κορυφή της κατάταξης, αλλά κατέληξε στην 8η θέση αφού η τούμπα του κόστισε πάνω από μία ώρα.

Ο Loeb, που ήταν επικεφαλής τις 5 από τις πρώτες 7 ημέρες του αγώνα, δήλωσε ότι το τουμπάρισμα ήταν «απογοητευτικό» και δεν υπήρχε τρόπος να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης.

«Τελείωσε για τη νίκη στη γενική», είπε. «Πρέπει πάντως να συνεχίσω για την εμπειρία. Ήρθαμε εδώ για να συγκεντρώσουμε εμπειρίες πρώτα απ’ όλα.

«Τελικά, ήμασταν μπροστά την πρώτη εβδομάδα. Τώρα δεν είναι τόσο ωραία όσο περιμέναμε. Ήταν μόνο 10 χιλιόμετρα πριν το τέλος της ειδικής. Είναι λιγάκι απογοητευτικό, αλλά έτσι είναι η ζωή, οπότε πρέπει τώρα να συνεχίσουμε».

Ο teαm-mate του στην Peugeot, Stephane Peterhansel, είναι πρώτος με διαφορά δύο λεπτών από τον τρίτο της «παρέας» Peugeot, τον Carlos Sainz. O περσινός νικητής Nasser Al-Attiyah (ΜΙΝΙ) είναι τώρα τρίτος.

Ο Al-Attiyah κέρδισε την 8η ειδική διαδρομή, στο ξεκίνημα της δεύτερης εβδομάδας του αγώνα, και ο Loeb ήταν αρχικά στο ένα λεπτό από τον οδηγό του ΜΙΝΙ στην ειδική, πριν κολλήσει στους αμμόλοφους.

Αυτό κόστισε στον Loeb 8 λεπτά, όμως το τελειωτικό χτύπημα ήρθε πολύ πιο κοντά στον τερματισμό, στο Belen, καθώς ο Loeb και ο συνοδηγός του, Daniel Elena, χρειάστηκε να επισκευάσουν το Peugeot 2008DKR (δες video) για να ολοκληρώσουν την ειδική.

«Υπήρχε μια μικρή “βούτα” στο δρόμο. Δεν την είδαμε, πέσαμε μέσα, το αυτοκίνητο αποσταθεροποιήθηκε και τουμπάραμε», εξήγησε ο Γάλλος. «Σπάσανε πολλά πράγματα στο αυτοκίνητο. Χρειάστηκε να αλλάξουμε δύο τροχούς και τη μετάδοση, οπότε σίγουρα χάσαμε πολύ χρόνο».

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube