Τέλος το Dakar για τον Sainz

Τέλος το Dakar για τον Sainz

Η Peugeot ανακοίνωσε επίσημα την οριστική εγκατάλειψη του Carlos Sainz μετά την χθεσινή βλάβη στη μετάδοση.

Δυστυχώς το φετινό Dakar τελειώνει νωρίς για τον Carlos Sainz. Ο πρωτοπόρος μέχρι το πρωί της Τετάρτης, αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στην πορεία της χθεσινής 10ης ειδικής. Ξεπέρασε κάποια κολλήματα στην άμμο αλλά αργότερα έσπασε ένας αποστάτης που συνδέει το κιβώτιο με τον κινητήρα, προκαλώντας ζημιά που δεν μπορεί να επισκευαστεί και στα δύο βασικά μέρη.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC χρειάστηκε να περιμένει στο σημείο για πολλές ώρες μέχρι να φτάσει το φορτηγό του service και να τον ρυμουλκήσει εκτός της ειδικής διαδρομής. Αργότερα οι μηχανικοί ανακάλυψαν τις παράπλευρες ζημιές που προκάλεσε η αρχική αστοχία ενός ανταλλακτικού. Και ανακοίνωσαν την οριστική απόσυρση του Ισπανού από τον αγώνα.

Τώρα έχουν μείνει τρία Peugeot 2008 DKR στον αγώνα. Το ένα από αυτά με τον Stephane Peterhansel στο τιμόνι ξεκίνησε την σημερινή 11η ειδική από την πρώτη θέση, την οποία πήρε χθες μετά την εγκατάλειψη του Sainz. Ο Cyril Despres είναι στην έκτη θέση και ο Sebastian Loeb που έχει πολύ δύσκολη δεύτερη βδομάδα στον αγώνα ακολουθεί στην 9η.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube