Rosberg: Γιατί φεύγω από την F1

Rosberg: Γιατί φεύγω από την F1

Με μακροσκελείς δηλώσεις του, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2016 εξηγεί πώς και γιατί πήρε τη μεγάλη απόφαση.

Ο Γερμανός οδηγός λέει ότι η αναπάντεχη απόφασή του να σταματήσει αμέσως τους αγώνες οφείλεται στο ότι δεν είναι έτοιμος να αφοσιωθεί σε άλλη μια μάχη για τον τίτλο.

Συγκινημένος, ο Rosberg ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του στη Formula 1 πριν από την τελετή βράβευσης των πρωταθλητών από τη FIA, σήμερα. Είπε όμως ότι άρχισε να σκέφτεται την πιθανότητα να αποσυρθεί, από το Ιαπωνικό GP, αρχές Οκτώβρη.

«Αυτή η χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη επειδή τα έδωσα όλα, δεν άφησα τίποτε στην τύχη από το Austin πέρσι όπου υπέφερα πολύ μετά την απώλεια [του τίτλου]», είπε αναφερόμενος στη στέψη του Lewis Hamilton στο GP των ΗΠΑ, το 2015.

«Έτσι πίεσα σαν τρελός προς όλες τις κατευθύνσεις και μαζί με όλους όσοι εμπλέκονταν, μεταξύ των οποίων και η οικογένειά μου, έκανα πολλές θυσίες.

«Η γυναίκα μου, για παράδειγμα, κάθε φορά που γυρνούσα σπίτι καταλάβαινε ότι χρειαζόμουν ανάπαυση, οπότε ποτέ δεν ξενύχτησα, ποτέ δεν φρόντισα τη μικρή μου κόρη, ποτέ δεν έκανα δύσκολα πράγματα.

«Αυτή ήταν πάντα εκεί για να με υποστηρίζει, να το κάνει όσο πιο εύκολο γινόταν – κι αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα της αφοσίωσης όλων μας σε αυτό.

«Εκπλήρωσα αυτό το παιδικό μου όνειρο και δεν θέλω να δεσμευτώ ξανά σε κάτι αντίστοιχο για έναν ακόμη χρόνο. Και δεν με ενδιαφέρει να έρθω τέταρτος ή κάτι τέτοιο.

«Είμαι μαχητής και θέλω να νικώ. Δεν με ενδιαφέρει να το ξανακάνω αυτό, δεν θέλω να το ξανακάνω. Έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω την καρδιά μου, κι αυτή μου είπε να σταματήσω εδώ, να πω τέρμα και να προχωρήσω σε άλλα πράγματα».

Φεύγει ενώ είναι στην κορυφή
Ο Rosberg δήλωσε ότι νιώθει άσχημα για την κατάσταση που δημιούργησε στη Mercedes, αλλά ότι ο Toto Wolff κατανόησε την απόφασή του.

«Τώρα πια τα κατάφερα. Ανέβηκα το βουνό. Είμαι στην κορυφή, οπότε αυτό [η απόφαση] δείχνει σωστό», εξήγησε ο Γερμανός.

«Το μόνο πράγμα που κάνει αυτή την απόφαση κατά κάποιον τρόπο δύσκολη για μένα, είναι επειδή φέρνω την αγωνιστική μου οικογένεια σε δύσκολη θέση.

«Όμως ο Toto κατάλαβε. Ήξερε από την πρώτη στιγμή ότι ήμουν εντελώς πεπεισμένος, κι αυτό με καθησύχασε.

«Το πιο περήφανο επίτευγμά μου θα είναι πάντα το ότι πήρα το παγκόσμιο πρωτάθλημα με αυτή την απίστευτη ομάδα ανθρώπων, τα Ασημένια Βέλη».

Με τη σκέψη της απόσυρσης στο μυαλό του από τη στιγμή που η νίκη του στο Ιαπωνικό GP έβαλε την έκβαση του πρωταθλήματος στα χέρια του, ο Rosberg αποκάλυψε ότι πήρε την τελική απόφαση να σταματήσει την ημέρα που κέρδισε τον τίτλο.

«Όταν κέρδισα τον αγώνα στη Suzuka, από τη στιγμή που η μοίρα του τίτλου ήταν στα δικά μου χέρια, ξεκίνησε η μεγάλη πίεση και άρχισα να σκέπτομαι να σταματήσω την αγωνιστική καριέρα μου αν γινόμουν παγκόσμιος πρωταθλητής.

«Την Κυριακή το πρωί στο Abu Dhabi ήξερα ότι θα ήταν ο τελευταίος μου αγώνας, κι αυτή η αίσθηση μου καθάρισε το μυαλό πριν την εκκίνηση.

«Ήθελα να απολαύσω κάθε κομμάτι της εμπειρίας, ξέροντας ότι μπορεί να ήταν η τελευταία φορά… Μετά έσβησαν τα κόκκινα φώτα και έζησα τους πιο έντονους 55 γύρους της ζωής μου.

«Πήρα την απόφασή μου τη Δευτέρα το βράδυ. Αφού σκέφτηκα για μία μέρα, οι πρώτοι άνθρωποι που τους το είπα ήταν η γυναίκα μου και ο Georg [Nolte, από την ομάδα που μανατζάρει την καριέρα του], και ακολούθησε ο Toto.

«Τώρα είμαι εδώ απλά για να χαρώ τη στιγμή. Υπάρχει χρόνος για να το απολαύσω [την κατάκτηση του τίτλου] τις επόμενες εβδομάδες, να ξανασκεφτώ την αγωνιστική σεζόν και να χαρώ κάθε εμπειρία που θα συναντήσω.

«Μετά από αυτό, θα στρίψω την επόμενη στροφή της ζωής μου και θα δω τι μου επιφυλάσσει».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube