Hamilton για την παραίτηση-σοκ του Rosberg: «Το περίμενα»

Hamilton για την παραίτηση-σοκ του Rosberg: «Το περίμενα»

Ο Lewis Hamilton ρίχνει πρώτα το καρφί του και μετά δηλώνει ότι θα του λείψει κιόλας ο Rosberg. Καλά, σε πιστέψαμε…

Η απόφαση του Nico Rosberg να παραιτηθεί από την F1 λίγες μέρες αφότου πήρε το παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτελεί έκπληξη για όλους, εκτός από έναν. Τον teammate του Lewis Hamilton.

Οι δυο τους γνωρίζονται από την εφηβεία και τα καρτ, όταν επίσης είχαν υπάρξει teammates, φίλοι και αντίπαλοι. Η μεταξύ τους μάχη τα τελευταία τρία χρόνια κατέληξε σε νίκη του Lewis τα δύο πρώτα και στην φετινή επικράτηση του Rosberg, ο οποίος ανακοινωσε χθες την άμεση παραίτησή του από την F1. Την Δευτέρα, πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες απο την κατάκτηση του τίτλου πήρε την απόφασή να παραιτηθεί για λόγους που εξηγεί, αναφερόμενος κυρίως στην ψυχολογική πίεση και στον χρόνο που θέλει να έχει για την οικογένειά του.

«Είμαι ένας από τους ελάχιστους για τους οποίους η είδηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη», είπε ο Hamilton στο γκαλά απονομής των βραβείων της FIA στην Βιέννη. «Γιατί τον ξέρω από καιρό. Αυτή είναι η πρώτη φορά που κερδίζει τα τελευταία 18 χρόνια. Επομένως, γιατί να μην σταματήσει;»

Αφού έριξε το καρφί του ο Βρετανός, συνέχισε σε πιο συγκαταβατικό τόνο: «Έχει επίσης και μια οικογένεια και ένα παιδί στο οποίο πρέπει να αφοσιωθεί, και η Formula 1 απορροφά τόσο πολύ από τον χρόνο σου. Γνωριζόμαστε από 13 ετών, και τότε στα καρτ ονειρευόμασταν να γίνουμε παγκόσμιοι πρωταθλητές. Όταν ήρθα στην Mercedes βρήκα τον Nico στην ομάδα. Κι αυτό ήταν κάτι που συζητούσαμε από παιδιά, να είμαστε δηλαδή teammates στην F1. Θα είναι πολύ περίεργα του χρόνου χωρίς εκείνον. Θα μας λείψει. Θα λείψει από το σπορ. Του εύχομαι τα καλύτερα».  

Ερωτηθείς για το ποιον θα ήθελε τώρα teammate του o Hamilton είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει: «Δεν έχω κανένα θέμα και δεν θα προσπαθήσω να επηρεάσω την επιλογή της ομάδας. Άλλοι οδηγοί το κάνουν, το γνωρίζω ότι το έχουν στο συμβόλαιό τους, ο Vettel, o Alonso… Εγώ το μόνο που ζητάω είναι δικαιοσύνη, ισότητα, να έχουμε τα ίδια δικαιώματα. Έχουμε εξαιρετική ομάδα και τους καλύτερους επικεφαλής οπότε είμαι σίγουρος ότι θα επιλέξουν τον καλύτερο άνθρωπο για αυτή την δουλειά».

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube