Το νέο, hi-tech infotainment της Ford είναι η χαρά των gamers [video]

Το νέο, hi-tech infotainment της Ford είναι η χαρά των gamers [video]

To ολοκαίνουργιο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Ford υπόσχεται να προσφέρει μία ξεχωριστή ψηφιακή εμπειρία, χάρη στο πλήθος εφαρμογών που διαθέτει.

Ford-Lincoln Digital Experience

Η Ford, ενσωματώνει στο νέο της infotainment πολλές εφαρμογές, παιχνίδια αλλά και την Google, προκειμένου να διευρύνει ακόμα περισσότερο τις ψηφιακές δυνατότητες των χρηστών των αυτοκινήτων της.

Το νέο τρία σε ένα σύστημα infotainment της Ford, που θα εξοπλίζει και τα μοντέλα της Lincoln, της premium μάρκας του «μπλε οβάλ» στις ΗΠΑ, θα υποστηρίζει εκτός των άλλων Android Auto και Apple CarPlay. Ως βάση του νέου αυτού συστήματος λογίζεται το λειτουργικό Android.

Αυτό σημαίνει πως πολλές, χρήσιμες λειτουργίες, όπως οι χάρτες ή ο ψηφιακός βοηθός της Google θα βρίσκονται κατευθείαν στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου. Παράλληλα, αν ο οδηγός το επιθυμεί, μπορεί να συνδέσει ασύρματα το κινητό του τηλέφωνο στο αυτοκίνητο, είτε μέσω Android Auto, είτε μέσω του Apple CarPlay. Κάπως έτσι, πέρα από τον προεπιλεγμένο ψηφιακό βοηθό της Google, θα μπορεί να αξιοποιήσει τη βοήθεια της Siri (βοηθός της Apple) και της Alexa (βοηθός της Amazon).

To νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Ford, έχοντας ως βάση το λειτουργικό Android ενσωματώνει χρήσιμες λειτουργίες της Google, όπως οι χάρτες αλλά και το Google Play, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να παίζουν παιχνίδια

Ford & Lincoln Digital Experience

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ετοιμάζεται η νέα γενιά του Apple CarPlay

Δεδομένου ότι το νέο infotainment της Ford βασίζεται στο Android, εξασφαλίζεται πρόσβαση στο Google Play. Με αυτόν το τρόπο, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να κατεβάσουν παιχνίδια όπως μία αποκλειστική έκδοση του Asphalt Nitro 2, παίζοντας μάλιστα με τηλεχειριστήριο, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλες τις δημοφιλείς κονσόλες gaming.

Οι δυνατότητες όμως του νέου συστήματος δεν σταματούν εδώ, καθώς υπάρχει οι επιβάτες του αυτοκινήτου μπορούν να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους βίντεο μέσω YouTube ή Amazon Prime. Όσοι δε το επιθυμούν, μπορούν να περιηγηθούν και στο διαδίκτυο, μέσω του Google Chrome αλλά και του περιηγητή Vivaldi.

H ισχύς του επεξεργαστή του ολόφρεσκου infotainment είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από τα εν κυκλοφορία συστήματα της Ford (SYNC 3) και της Lincoln. H μνήμη του είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη, ενώ ο αποθηκευτικός του χώρος έχει αυξηθεί κατά οχτώ φορές. Συν τοις άλλοις, αισθητή μοιάζει η βελτίωση και στα γραφικά του συστήματος. Μάλιστα, για να μπορεί να πάρει πάντα επίκαιρο και συμβατό με όλες τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, υποστηρίζει και over-the-air ενημερώσεις.

Ford & Lincoln Digital Experience

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αναβαθμίσεις για το Android Auto

Το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας εξοπλίζει το Lincoln Nautilus, διαθέτοντας κεντρική οθόνη 11,1” καθώς και πανοραμική οθόνη 48” στο όλο το ταμπλό. Ως προς τα μοντέλα της Ford, το πρώτο που θα προικιστεί με το προηγμένο αυτό infotainment αναμένεται να είναι το ανανεωμένο Explorer ή το Expedition.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube