Mercedes-Benz: Η νέα A-Class θα έχει αυτόνομη οδήγηση

Mercedes-Benz: Η νέα A-Class θα έχει αυτόνομη οδήγηση

Προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης δεύτερου επιπέδου θα έχει η επόμενη γενιά της A-Class. Η τεχνολογία μάλιστα θα προέρχεται απευθείας από τη ναυαρχίδα της μάρκας S-Class

Η επόμενη Mercedes-Benz A-Class εντοπίστηκε να κάνει δοκιμές βελτίωσης στο Βερολίνο, όπου αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται οι τεχνολογίες αυτονομίας του αυτοκινήτου.

Η νέα γενιά του μικρομεσαίου χάτσμπακ θα έχει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που προέρχεται από την επίσης ανανεωμένη S-Class, όπως υπαινίχθηκε πρόσφατα στο Autocar η Διευθύντρια Πωλήσεων της Mercedes-Benz, Britta Seeger. Με άλλα λόγια θα βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο αυτονομίας, που σημαίνει ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις και μέχρι μια ορισμένη ταχύτητα το αυτοκίνητο μπορεί να στρίβει και να φρενάρει μόνο του. Θα χρησιμοποιεί δε το συστήμα αυτό ανεξάρτητα από το σύστημα διατήρησης λωρίδας και το προσαρμοζόμενο cruise control, που θα διαθέτει επίσης η νέα γενιά της A-Class.

Αν και το αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στο Βερολίνο καλύπτεται από βαρύ καμουφλάζ, προηγούμενες θεάσεις είχαν δείξει ότι η νέα γενιά της A-Class θα έχει ισχυρή σχεδιαστική επίδραση από το πρωτότυπο Concept A, με πιο λεπτά φωτιστικά σώματα, πιο μεγάλη εμπρός μάσκα και γενικά επιθετικότερη εμφάνιση. Θα έχει επίσης μακρύτερο μεταξόνιο και πιο ψηλή γραμμή οροφής, προκειμένου να βελτιωθεί η πρακτικότητα.



Πηγές αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο εσωτερικό θα είναι επίσης επενδυμένο με καλύτερα υλικά και το τελευταίας γενιάς σύστημα πολυμέσων της Mercedes-Benz. Οι κορυφαίες εκδόσεις θα έχουν ακόμα μεγαλύτερη κεντρική οθόνη, η οποία θα είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό με πιο καθαρό τρόπο από της υπάρχουσας A-Class.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Σε χειμερινές δοκιμές η νέα Mercedes-Benz A-Class 2018 [video]

Το νέο χάτσμπακ της γερμανικής εταιρείας θα έχει και μια υβριδική plug-in έκδοση που θα συνδυάζεται με βενζινοκινητήρα και θα δίνει τη δυνατότητα ηλεκτροκίνησης για 50 km. Η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι μέρος μιας συνολικότερης προσπάθειας της Mercedes-Benz για επέκταση της γκάμας των ηλεκτρικών μοντέλων της. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο οι ηλεκτρικές εκδόσεις της B-Class και του smart fortwo, ενώ αναμένεται σύντομα και ένα ηλεκτρικό SUV.

Ωστόσο οι εκδόσεις που θα πουλήσουν περισσότερο και στην επόμενη γενιά της A-Class θα μας είναι πιο οικείες. Θα υπάρχουν δηλαδή τετρακύλινδροι τούρμπο κινητήρες, βενζίνης και πετρελαίου, με αναβαθμισμένη τεχνολογία για καλύτερες επιδόσεις και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Μάλιστα, όπως έχουμε αναφέρει και τις προηγούμενες μέρες, ανάμεσα στους κινητήρες θα υπάρξουν και δύο νέοι βενζίνης με χωρητικότητα 1,2 και 1,4 λίτρα.

Μετά την παρουσίαση της νέας A-Class θα ακολουθήσει και μια σεντάν έκδοση, η νέα γενιά της CLA, που θα συνεχίσει να ανταγωνίζεται το Audi A3 Sport Sedan. Η κίνηση θα μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, αλλά θα υπάρχουν και εκδόσεις με την τετρακίνηση 4MATIC, με πολύδισκο συμπλέκτη.

Στην κορυφή της γκάμας θα υπάρχει η AMG A45, η οποία θα αποδίδει περισσότερους από 400 ίππους και θα είναι, όπως και η υπάρχουσα, τετρακίνητη. Βασικός ανταγωνιστής θα είναι το επόμενο Audi RS3.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Mercedes-AMG A45 4MATIC


Αξίζει να αναφερθεί ότι από την παρουσίαση της χάτσμπακ A-Class με την ομολογουμένως εντυπωσιακή εμφάνιση, πίσω στο 2013, η Mercedes-Benz κατάφερε να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας του αγοραστικού της κοινού κατά 11 χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας των πελατών της μάρκας από τη Στουτγάρδη είναι πλέον 43 έτη και η Mecedes θέλει πολύ με την επόμενη γενιά της A-Class να προσελκύσει ακόμα νεότερο αγοραστικό κοινό.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube