Νέο Audi A3 το 2019

Νέο Audi A3 το 2019

Η τέταρτη γενιά του μικρού οικογενειακού της Audi θα είναι έτοιμη το 2019 με ακόμα πιο premium στοιχεία καθώς και υβριδική τεχνολογία αιχμής.

Η κατηγορία των premium μικρών οικογενειακών φαίνεται πως θα πάρει φωτιά από το 2018 και μετά.

Η Volvo έχει ήδη παρουσιάσει τα πρωτότυπα των νέων Volvo V40 και XC40, ενώ είναι ήδη γνωστό ότι η νέα γενιά των Mercedes-Benz A-Class και BMW Σειρά 1 ετοιμάζεται επίσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Σε χειμερινές δοκιμές η νέα Mercedes-Benz A-Class 2018 [video]

Με αυτά τα δεδομένα, είναι περισσότερο από προφανές ότι η Audi που δημιούργησε τη συγκεκριμένη κατηγορία δε θα μπορούσε να μείνει έξω από το χορό.

Η τέταρτη γενιά του A3 θα έχει περάσει στην παραγωγή το πολύ μέχρι 2019, πατώντας κι εκείνη στην πλατφόρμα MQB όπως και η σημερινή. Είναι εξάλλου γνωστή η πρόθεση του γκρουπ Volkswagen να διατηρήσει τη συγκεκριμένη βάση τουλάχιστον για μια ακόμα γενιά μοντέλων, προκειμένου να περιορίσει τις απώλειες από το περιβόητο dieselgate.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Volvo: Έτοιμα τα πρωτότυπα των νέων V40 και XC40

Ως εκ τούτου, θα συνεχίσει να υπάρχει μια πολύ μεγάλη γκάμα κινητήρων και εκδόσεων, με 3κύλινδρους και 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται και η συνέχιση της πορείας των σπορ εκδόσεων S3 και RS3, όμως το μεγαλύτερο νέο θα έχει να κάνει με την υβριδική τεχνολογία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Νέα BMW Σειρά 1 2018

Ένα 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα θα ξεκινήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, δίνοντας μια πολύ σοβαρή τόνωση στην απόδοση των θερμικών κινητήρων της εταιρείας. Αυτό είναι κάτι που θα ωφελήσει τόσο τις επιδόσεις όσο και την οικονομία.



Το νέο A3 αναμένεται να διατηρήσει όλες τις σημερινές εκδόσεις αμαξώματος στις οποίες διατίθεται, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και μια κουπέ έκδοση σύμφωνα με τις πληροφορίες. Όπως φαίνεται και στις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες του Auto Express, η βασική γραμμή του αμαξώματος δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά στο νέο μοντέλο, η συνολική εικόνα όμως αναμένεται σαφώς πιο σύγχρονη και μοντέρνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Audi A3 Sportback 1.0 TFSI S tronic

Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μια μικρή αύξηση των διαστάσεων προκειμένου να μεγαλώσει ακόμα λίγο και η καμπίνα, η οποία επίσης θα είναι αναβαθμισμένη στους τομείς της ποιότητας, της τεχνολογίας και της συνδεσιμότητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Audi RS3 Sportback

Όλα τα συστήματα που χρησιμοποιούν σήμερα τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας θα είναι πλέον διαθέσιμα και στο Α3, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανη και η συμβατότητα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στο πρώτο μισό του 2019, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε δούμε την τελική του μορφή λίγο νωρίτερα.

[Πηγή Autoexpress.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube