Mercedes-Benz: Ετοιμάζει νέους κινητήρες 1.2 και 1.4

Mercedes-Benz: Ετοιμάζει νέους κινητήρες 1.2 και 1.4

Οι επόμενες γενιές των A-Class, B-Class, CLA-Class και GLA-Class θα διατίθενται με νέους κινητήρες βενζίνης χαμηλού κυβισμού της Mercedes-Benz.

Μια νέα οικογένεια κινητήρων βενζίνης χαμηλού κυβισμού εξελίσσει η Mercedes-Benz, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα μικρότερα μοντέλα της από τα μέσα του 2018.

Η Mercedes-Benz διαχωρίζει τη θέση της από την BMW, η οποία στα μικρότερα μοντέλα της τοποθετεί 3κύλινδρα μοτέρ με χωρητικότητα αποκλειστικά 1,5 lt, και κινείται προς τη λογική της Audi, με μια γκάμα κινητήρων διαφορετικού κυβισμού. Πιο συγκεκριμένα, στις βασικές εκδόσεις της νέας A-Class, η οποία πρόκειται να λανσαριστεί στα μέσα του 2018, θα κάνει το ντεμπούτο της μια νέα οικογένεια 4κύλινδρων κινητήρων με κωδικό Μ282 και χωρητικότητα 1,2 και 1,4 lt.

Τα νέα μοτέρ είναι εξελιγμένα σε συνεργασία με τη συμμαχία Renault-Nissan και σχεδιασμένα αποκλειστικά για τοποθέτηση σε αυτοκίνητα με τον κινητήρα εγκάρσια, οπότε είναι απίθανο να τα δούμε σε μεγαλύτερα μοντέλα της Mercedes-Benz. Θα μπουν όμως σε όλα τα «μικρά» μοντέλα που θα προκύψουν από την επόμενη A-Class, δηλαδή τους αντικαταστάτες των B-Class, CLA-Class, GLA-Class και τον επερχόμενο αντίπαλο της BMW X1, την GLB-Class.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Oκτώ νέα προσθιοκίνητα από τη Mercedes-Benz

Πρόκειται πάντως για διεύρυνση της γκάμας της Mercedes-Benz προς τα κάτω, και όχι για downsizing. Οι κινητήρες 1,6 και 2,0 lt που διατίθενται σήμερα στα αντίστοιχα μοντέλα θα δεχθούν εκτενείς επεμβάσεις, το όνομά τους θα αλλάξει από Μ270 σε Μ260, όμως θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην γκάμα. Ο δίλιτρος θα αποτελέσει μάλιστα και τη βάση για τη δημιουργία του αντικαταστάτης του Μ133, του κινητήρα της υφιστάμενης Α 45 AMG, με μέγιστη ισχύ πάνω από 400 PS.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube