Tokyo Motor Show 2017: Toyota GR HV Sports με αυτόματο σασμάν διάταξης «Η» [video]

Tokyo Motor Show 2017: Toyota GR HV Sports με αυτόματο σασμάν διάταξης «Η» [video]

Αεροδυναμικό υβριδικό πρωτότυπο από την Toyota, διά χειρός Gazoo Racing, με αυτόματο κιβώτιο διάταξης «Η».

Το διθέσιο τύπου τάργκα υβριδικό σπόρτσκαρ βασίζεται στο πάτωμα του GT86, αλλά διαθέτει εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης που περνά τη ροπή του στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου αυτόματου σασμάν.

Η χειροκίνητη λειτουργία του σασμάν μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω ενός κουμπιού κάτω από το κάλυμμα στη λαβή του λεβιέ, κάνοντάς τον να προσομοιώνει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Παρέχει δε στον οδηγό τη δυνατότητα να ελέγχει τις αυτόματες αλλαγές, μετακινώντας το λεβιέ μέσω μιας διάταξης «Η».



Η Toyota αποκάλυψε ότι το ηλεκτρικό μέρος του συστήματος κίνησης του πρωτοτύπου χρησιμοποιεί λογισμικό από το αγωνιστικό αυτοκίνητο της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, το TS050 Hybrid, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το θερμικό κινητήρα.

Η ιαπωνική εταιρεία ξεκίνησε να πειραματίζεται με την υβριδική τεχνολογία πάνω στο GT86 από το 2013, ενώ πρόσφατα οι πληροφορίες μιλούσαν ότι θα ενσωμάτωνε τέτοια στο αυτοκίνητο της επόμενης γενεάς. Οπότε, το πρωτότυπο προφανώς αποτελεί φορέα και είναι το αποτέλεσμα αυτής της εξελικτικής διαδικασίας.

Το πρωτότυπο της ιαπωνικής εταιρίας αποτελεί επίσης μια ακόμη ένδειξη για τις προθέσεις της Toyota να φτιάξει υβριδικά σπορ αυτοκίνητα, αρχής γενομένης από την επερχόμενη Supra, που εξελίσσεται εκ παραλλήλου με την επόμενη BMW Z4, το 2018.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube