Κάτι πολύ πρωτότυπο έχει ο λεβιές ταχυτήτων του Toyota GR HV Sports concept

Κάτι πολύ πρωτότυπο έχει ο λεβιές ταχυτήτων του Toyota GR HV Sports concept

Η Toyota θα παρουσιάσει έναν πολύ ιδιαίτερο λεβιέ ταχυτήτων για το υβριδικό GR HV Sports concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Και εκεί που αναρωτιέσαι, μετά από έναν αιώνα αυτοκίνησης και βάλε, υπάρχει ακόμη το περιθώριο πρωτοτυπίας σε πράγματα τόσο κοινότυπα όσο ο λεβιές ταχυτήτων; Κι όμως, υπάρχει. Το αποδεικνύει η Toyota.

Να σημειώσουμε ότι η Toyota θα χρησιμοποιήσει τα αρχικά GR για τα σπορ μοντέλα της, με την αρχή να έχει ήδη γίνει από το καυτό Yaris. Η ιαπωνική εταιρεία θα δείξει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο ένα κομψό σπορ μοντέλο, το GR HV Sports concept. Το κιβώτιο οποίο θα έχει αυτόματο κιβώτιο (6τάχυτο) ώστε να ταιριάζει με το υβριδικό σύστημα κίνησης. Αλλά στην χειροκίνητη λειτουργία ο λεβιές θα κινείται μέσα σε μια κλασική διάταξη H, όπως τα συμβατικά χειροκίνητα κιβώτια. Και όχι σειριακά, εμπρός πίσω, όπως συνηθίζεται στα αυτόματα. Η χειροκίνητη ρύθμιση θα μπορεί να επιλεγεί από κουμπί κάτω από το κόκκινο κάλυμμα, στα πρότυπα των διακοπτών ασφαλείας αεροπορικού τύπου.

Το αυτοκίνητο είναι διθέσιο κουπέ με οροφή targa και κίνηση στους πίσω τροχούς. Θυμίζει πολύ την αγαπημένη μας GT86, επειδή σε αυτήν βασίζεται. Σύμφωνα με την Toyota, κάποια εξαρτήματα του συστήματος μετάδοσης και συγκεκριμένα του κιβωτίου ταχυτήτων προέρχονται από την TS050 Hybrid, το αγωνιστικό LMP1 της μάρκας που τρέχει στο WEC. Η Toyota είχε πειραματιστεί με την υβριδική τεχνολογία στην GT86 από τα πρώτα στάδια εξέλιξης του μοντέλου. Κι αυτό είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια.

Το συγκεκριμένο concept έρχεται να ενισχύσει την εικόνα της μάρκας στα υβριδικά σπορ αυτοκίνητα, όπως αυτή θα δούμε να υλοποιείται από την Supra που θα παρουσιαστεί το 2018 αφού θα έχει ολοκληρωθεί το κοινό πρόγραμμα εξέλιξης με την BMW Z4.

Πηγή Autocar
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube