Opel Experimental, το νέο Opel Manta;

Opel Experimental, το νέο Opel Manta;

Η Opel ετοιμάζεται να αποκαλύψει το πρωτότυπο Opel Experimental στις αρχές Σεπτεμβρίου στην IAA στο Μόναχο. Ηλεκτρικό crossover που θα μπορούσε κάλλιστα να προαναγγέλλει το επόμενο Opel Manta.

Opel Experimental

Με το Opel Experimental, το Rüsselsheim στοχεύει να εισαγάγει μια νέα σχεδιαστική γλώσσα.

Δεν πρόκειται για ριζική αλλαγή, αλλά για μια πιο οξεία προσέγγιση στη φιλοσοφία «Bold & Pure» που χρησιμοποιεί σήμερα ο Γερμανός κατασκευαστής. 

Περιλαμβάνει μια οπτική αποτοξίνωση, αφού θα εξαλειφθούν οι περιττές φιοριτούρες. Τα μελλοντικά μοντέλα της Opel θα ζήσουν λοιπόν χωρίς νικελένιες λεπτομέρειες, με μόνα στολίδια τις λωρίδες LED, λειτουργικές ή μη.

Το Opel Experimental πατά πάνω στη νέα αρχιτεκτονική STLA του Ομίλου Stellantis και διαθέτει σύστημα κίνησης με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες

Opel Experimental

Η εμπρός όψη Vizor που βρίσκουμε σήμερα σε μοντέλα παραγωγής όπως το Corsa, το Mokka ή το Astra θα διατηρηθεί, αλλά η μαύρη μάσκα θα μετατραπεί σε διαφανές κρύσταλλο. Όσον αφορά το Opel Experimental, οι λειτουργίες φωτισμού καθώς και τα ραντάρ και άλλοι αισθητήρες ομαδοποιούνται πίσω από ένα διαφανές πλαίσιο.

Επίσης στην καμπίνα, αυτό το ηλεκτρικό SUV πρεσβεύει τη νηφαλιότητα, αφού η καμπίνα δεν θα έχει πλέον συμβατικές οθόνες. Το ταμπλό θα εμφανίζει πληροφορίες μόνο μέσω προβολών και άλλων head-up display.

Opel Experimental

Το Opel Experimental, το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση IAA 2023 στο Μόναχο στις αρχές Σεπτεμβρίου, μπορεί να θεωρηθεί ως ένδειξη της σχεδίασης που θα χρησιμοποιηθεί για μελλοντικά μοντέλα των Blitz.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Opel Manta 1970-1975: Αντί-Capri [video]

Μπορούμε όμως να δούμε και σε αυτό το πρωτότυπο τον προάγγελο ενός νέου μοντέλου. Το γερμανικό «παράρτημα» του Ομίλου Stellantis είχε ήδη ανακοινώσει ότι το Opel Manta θα επιστρέψει. Όχι με τη μορφή του κλασικού κουπέ που ήταν κάποτε, αλλά ως ένα σπορ, ηλεκτροκίνητου SUV με χώρο για τέσσερις ενηλίκους.

Opel Experimental

Αυτή η σπουδή λοιπόν θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η πρώτη υλοποίηση του επερχόμενου Opel Manta. Ένα το κουπέ crossover που θα ήταν ελαφρώς μακρύτερο από ένα Opel Astra, αλλά και θα καθόταν λίγο ψηλότερα στους τροχούς του. Το αμάξωμα φάστμπακ με τη λεπτή σιλουέτα του και τη οπισθοκλινή γραμμή της οροφής θυμίζει κάπως ένα άλλο μοντέλο στην γκάμα του Om;iloy Stellantis… το Peugeot 408...

Οι τεχνικές πληροφορίες για το Opel Experimental εξακολουθούν να μην υφίστανται. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι το πρωτότυπο πατά πάνω στη νέα αρχιτεκτονική STLA της Stellantis. Και ότι το σύστημα κίνησης θα έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. 

Opel Experimental

Μην περιμένετε βέβαια πολύ μεγάλη μπαταρία. Όπως έχουμε δει στο παρελθόν με το νέο Astra Electric, η Opel βασίζεται κυρίως σε πιο αποδοτικούς ηλεκτρικούς κινητήρες για να αυξήσει την αυτονομία των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube